Іран показав зброю, якою масовано атакував Ізраїль

Іран показав японському телеканалу типи озброєння, які на початку квітня Тегеран використав під час масштабної повітряної атаки на Ізраїль.

У четвер Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) дозволив знімальній групі відвідати об’єкт у передмісті Тегерана, де були виставлені ракети та безпілотники іранського виробництва, передає NHK.

“Використане під час атаки озброєння включає балістичні ракети Emad, крилаті ракети Paveh і дрони-камікадзе Shahed-136. Дальність польоту Emad становить 1700 км, а Shahed-136 може подолати понад 2000 км”, – заявив бригадний генерал КВІР Алі Балалі, який очолює об’єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль просить у США більше снарядів – Bloomberg

Іран дотримувався так званої стратегії обмеженої атаки і не застосовував свою найновішу ракету, аби запобігти ескалації ситуації. Метою удару було стримування й перешкоджання Ізраїлю атакувати територію Ірану.

Іранський військовий пригрозив Ізраїлю жахливішими наслідками, якщо той вступить у повномасштабну війну.

“Найкращим сценарієм стане той, за якого Ізраїль не припуститься жодної помилки, а Іран досягне своїх цілей стримування, не випустивши жодної ракети”, – наголосив Балалі.

Іран в ніч проти 14 квітня завдав ударів ракетами та дронами по території Ізраїлю. Зусилля зі знищення ракет та безпілотників координували збройні сили Ізраїлю, США, Британії та Йорданії. В Єрусалимі та інших містах було чути вибухи.

Після атаки в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що силами та засобами протиповітряної оборони була перехоплена “переважна більшість” повітряних цілей ще за межами Ізраїлю.

Read Previous

Консульські послуги українцям призовного віку за кордоном – нардеп пояснив дії МЗС

Read Next

10 найспекотніших фото зірки “Форсажу” Джордани Брюстер

Most Popular