Що чекає на українських студентів у Польщі – міністр пояснив

Міністерство науки і вищої освіти Польщі консультуватиметься з Міністерством освіти і науки України та польським МЗС щодо того, як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на студентів-українців у Польщі.

Про це заявив польський міністр Даріуш Вєчорек, повідомляє TOK FM.

Нині, за його словами, у Польщі перебуває близько 50 тисяч студентів з України. Коли вони приїхали, усі мали паспорти, студентські візи та посвідки на проживання в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в Польщі зможуть залишатися з простроченими паспортами. Але будуть труднощі – що пишуть світові ЗМІ

“Треба проаналізувати це. На цей момент особливої ​​загрози ми не бачимо. Зізнаюся чесно, що нам, мабуть, доведеться поговорити з міністром освіти і науки України з цього приводу і подивитися, як українська влада підійде до цього питання щодо студентства”, – сказав Вєчорек.

За його словами, було б добре, щоб студенти, які вже навчаються у Польщі, закінчили навчання.

Польський міністр також зазначив, що справа з документами для українських студентів “абсолютно нова, тому зараз її важко коментувати”.

Він також розповів, що його міністерство буде спілкуватися з польським МЗС, аби воно пояснило, “які можливі загрози щодо українських студентів у Польщі”.

Кабінет міністрів нещодавно заборонив видавати паспорт громадянина України чи закордонний паспорт чоловікам за кордоном віком від 18 до 60 років.

Ці документи дозволили отримувати лише у територіальному органі чи територіальному підрозділі міграційної служби, йдеться у постанові уряду.

Read Previous

🔥ОФІЦІЙНО! Наші ДРОНИ влупили по КУБАНІ. Спалахнули аж два ЗАВОДИ. Усе у ВОГНІ та ДИМУ

Read Next

💥Росіяни КРИЧАТЬ про БпЛА біля Кримського мосту! УДАР по Джанкою – ВАЖЛИВА деталь. ОБШУКИ у Криму

Most Popular