На вакцинну тисячу українці найбільше купували книжки. Що читає країна?

Як повідомляє видання “Вагомо”, протягом першого тижня існування програми “єПідтримка” українці найбільше купували книги. За сім днів на національній книжковій платформі Yakaboo було придбано 168,4 тисячі книжок.

У ТОП-продажів: дитячі книжки (25%), художня література (18%) та нон-фікшн (бізнес, гроші, економіка — 9%, виховання дітей, книги для батьків — 7%, біографії та мемуари — 5%).

Ми склали ТОП-5 книжок, які вартували б уваги українців напередодні 2022 року:

1) Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей
Не знаєте, як навчити свого малюка культурі поводження з грошима? Не страшно. Ця книга обов’язково навчить вашу дитину поводитися з грошима шанобливо. Історія, викладена у ній, написана знаменитим фінансовим консультантом Бодо Шефером. Дівчина Кіра рятує собаку на ім’я Мані. І в результаті дізнається від нього кілька дуже важливих правил, завдяки яким гроші у її житті будуть завжди. В результаті Кіра настільки навчилася фінансовим премудростям, що незабаром сама взялася допомагати людям правильно розпоряджатися грошима. 

2) Вибори в смартфоні. Практичний посібник
Масова діджиталізація дедалі більше проникає в найрізноманітніші сфери життя і стає невід’ємним інструментом у технологіях виборчих кампаній. Класичні способи агітації B2C остаточно відходитимуть на третій план. У цій книжці зібрана аналітика використання інформаційних технологій у виборчих кампаніях 2019—2020 років. Цей посібник буде цікавий і тим, хто лише замислюється про політичну кар’єру, і тим, у кого за плечима не одна успішна виборча кампанія. Для кандидатів, політтехнологів і найширшого кола читачів, які цікавляться новими виборчими технологіями.

3) Ефект Люцифера. Чому хороші люди чинять зло
Легендарний американський психолог Філіп Зімбардо через майже 40 років повертається до знаменитого Стенфордського в’язничного експерименту, який він здійснив влітку 1971 року разом з аспірантами і студентами Стенфордського університету. У книжці докладно викладено перебіг експерименту, опис містить розлогі уривки зі щоденника психолога та учасників, матеріали інтерв’ю, аудіо- та відеозаписів.

4)  “Бути окей: Що важливо знати про психічне здоров’я”
У книжці ви знайдете не лише базову інформацію про психічне здоров’я із посиланнями на медичні протоколи, а й певну систему орієнтирів. Авторка, Дарка Озерна, орієнтується на український контекст: що в нас про що кажуть, які існують стереотипи, які виникають проблеми, що їх спричиняє та які їхні можливі наслідки.

5) 1984 
Бажаєте розібратися у реаліях сьогодення? Тоді радимо придбати книгу «1984». Дивно, але реалії твору Джорджа Орвелла, написаного у жанрі антиутопії більше 60 років тому, у деталях збігаються з тими, що ми спостерігаємо у наші дні.
Незважаючи на художню вигадку, книга настільки реалістична, що перевертає свідомість, причому так, що хочеться перевернути її назад. Сам письменник стверджував, що «найкращі книги говорять тобі те, що ти вже сам знаєш». І роман-утопія «1984» описує речі, про які ми самі здогадувалися, але у існування яких боялися повірити.

Джерело: Вагомо

Read Previous

У Москві заговорили про “захист своїх громадян” за кордоном

Read Next

Война приведет к поражению режима Путина, – политолог о вероятном наступлении России на Украину

Most Popular