Поразка України обійдеться Заходу в трильйони доларів – ексміністр ЗС Великої Британії

Поразка України у війні з Росією коштуватиме Заходу трильйони доларів у новій холодній війні.

А щоб Україна її виграла, потрібно більше пакетів допомоги, подібних до тих, які оголосили минулого тижня. Про це колишній міністр збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі написав у своїй статті для The House Magazine.

“Патова ситуація або, не дай Боже, поразка України обіцяє нову холодну війну, яка триватиме десятиліттями й коштуватиме на трильйони доларів більше”, наголосив він.

Ексміністр збройних сил вказав, що нещодавні пакети допомоги від США та Великої Британії не принесуть Україні швидкої і повної перемоги.

“Я очікую, що завдяки цьому величезному притоку західної підтримки ми побачимо стабілізацію на фронті, і, хоча бої будуть запеклими, я не очікую, що цього року на фронті будуть значні територіальні зміни”, вважає Гіппі.

За його словами, українські бригади потрібно тренувати так, щоб їхні дії були злагоджені з артилерією, повітряною підтримкою та “всім іншим, чим можна атакувати росіян”.

Водночас він висловив сумнів, що українські війська будуть готові перемогти росіян до 2025 або навіть 2026 року.

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак збирається оголосити про збільшення військової підтримки Україні на 500 млн фунтів стерлінгів ($617 млн).

У цьому фінансовому році військова допомога Британії для України становитиме три мільярди фунтів стерлінгів. На сайті уряду Британії назвали це найбільшим в історії пакетом.

Сполучені Штати Америки також готують черговий пакет військової допомоги Україні. Він буде більшим ніж зазвичай.

Read Previous

⚡️СВІТАН: Одразу ДВА тепловоза РФ СПАЛИЛИ вщент! Кадри ГУР понеслись по мережі

Read Next

Які породи собак потребують особливого догляду: перегляньте цей список

Most Popular