Які породи собак потребують особливого догляду: перегляньте цей список

Деякі породи собак можуть бути чудовими домашніми тваринами, але вони вимагають багато часу на свій догляд.

Якщо не хочете, щоб собака забирала у вас багато часу, то є певні породи, які вам слід виключити зі свого списку. Їх склав Американський кінологічний клуб, пише scotsman.

Які собаки потребують особливого догляду

Комондор. Ця порода собак посіла перше місце у рейтингу. У цих тварин шерсть схожа на дреди – їх треба постійно чистити й відокремлювати один від одного.

Кавалер кінг Чарльз спанієль. Експерти зазначили, що за цими псами треба дуже ретельно доглядати, щоб їхня шерсть не втратила блиск та була акуратною. Крім того, ці тварини – вірні компаньйони, і вони люблять завжди бути поруч з господарем.

На третьому місці порода Пулі. Це собака-пастух, яка має довгу шерсть, і за нею треба добряче доглядати, інакше вона заплутається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які породи собак є найласкавішими: здивуєтесь, хто очолив рейтинг

На четвертому місці опинилася бельгійська вівчарка малінуа. Шерсть цієї тварини не потребує особливого догляду, але є інша проблема, до якої мають бути готові господарі собаки такої породи. З цими собаками потрібно багато працювати – вони мають виконувати якісь завдання. Якщо тварина не буде зосереджена на якійсь роботі, то може відчувати стрес і нудьгувати.

На п’ятому місці – порода бордер-колі. Таку собаку не варто заводити людям, які не зможуть з нею довго гуляти. Крім того, тварині такої породи потрібно багато фізичних навантажень – без них вона зле почуватиметься та буде нещасною.

Деякі породи собак відомі своєю сонячною вдачею. Вони від природи є грайливими, доброзичливими та переповненими ентузіазмом до життя.

Якщо ви шукаєте пухнастого компаньйона, який гарантовано принесе сонце у ваші дні, розповімо про найщасливіші породи собак.

Усміхнені песики з цього списку мають природну схильність до веселого настрою.

Read Previous

Поразка України обійдеться Заходу в трильйони доларів – ексміністр ЗС Великої Британії

Read Next

18+ костюми, латекс і прозора білизна: як фотографувалися українки цього “хтивого понеділка”

Most Popular