Як не переїсти на Великдень: шість дієвих порад від лікаря

Великдень не обходиться без застілля. Українці готуються увесь тиждень, щоб зустрітися за одним столом з рідними та друзями.

Готують багато страв, особливо м’ясних.

Щоб не перевантажити свій шлунок і не переїсти, лікарка та health-експерт Уляна Вернер дає поради, як не переїсти на Великдень і харчуватися у святкові дні без шкоди для здоров’я.

Як під час застілля на Великдень не переїдати
Не пропускайте сніданок

Намагайтеся не пропустити сніданок у цей святковий день. Можна обрати яйця, які багаті на білки, а також гречку або інші цільні злаки, які містять вуглеводи та вітаміни групи В.

Овочі та фрукти також можуть стати хорошим доповненням до вашого сніданку, забезпечуючи необхідну дозу вітамінів та мінералів.

Оберіть корисні страви

Згідно з дослідженнями, велика кількість овочів та фруктів на столі зменшує кількість з’їденої жирної їжі.

Білкові продукти також допомагають довше зберігати відчуття насиченості. Наприклад, можна включити до свого обіду салат зі свіжих овочів, рибу або м’ясо з низьким вмістом жиру.

Їжте повільно

Щоб не переїдати, важливо їсти повільно та насолоджуватися процесом. Повільне жування допомагає зберегти насиченість та зменшити кількість з’їдених страв. Намагайтеся їсти повільно та уважно, щоб відчути ситість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запекти м’ясо на Великдень: рецепт соковитої нарізки

Не беріть зайві порції

Після того, як ви поїли, почекайте кілька хвилин, це дасть змогу вашому організму зрозуміти, чи потрібні вам додаткові поживні речовини.

Якщо ви все ще відчуваєте голод, спробуйте з’їсти невелику порцію фруктів або овочів, які допоможуть вам відчути ситість.

Не забувайте про воду

Важливо пити достатню кількість води під час святкування Великодня, оскільки вода допомагає зберегти належний рівень гідратації тіла та зменшити відчуття голоду.

Намагайтеся пити достатньо протягом усього дня та уникати солодких напоїв та алкоголю, які можуть призвести до погіршення самопочуття.

Не забувайте про фізичну активність

Заплануйте прогулянку з родиною або друзями, візьміть участь в іграх з дітьми або влаштуйте сімейні спортивні змагання.

Навіть невелика фізична активність може підняти настрій та поліпшити самопочуття. Також не варто недооцінювати відпочинок. Святкування Великодня може бути напруженим та втомлювати, тому важливо знайти час для релаксу та насолодитися природою.

На тривалість життя та міцне здоров’я впливає харчування.

Правильні харчові щоденні звички здатні запобігти появі смертельних хвороб. Розповімо, яких популярних продуктів краще уникати, щоб не руйнувати кишечник.

Read Previous

Чи визнають антикорупційним законопроєкт 9256-д?

Read Next

Розвідка оцінила наслідки атаки дронів на російську авіабазу

Most Popular