Боявся ядерної війни – німецький офіцер шпигував для Росії

Підозрюваний у шпигунстві на Росію офіцер Бундесверу заявив, що боявся ядерної війни.

Він нібито хотів “вберегти свою сім’ю” від ядерної атаки РФ, повідомляє BILD.

ЗМІ називають цього офіцера Томас Х. З травня 2023 року він мав кілька контактів з посольством Російської Федерації у Берліні та консульством у Бонні.

Чоловік сам запропонував співпрацю російським спецслужбам і передав секретну інформацію. Офіцер мав до неї доступ через свої службові обов’язки у відділі закупівель Бундесверу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін у розпачі: шпигунська мережа РФ зазнала краху

У суді обвинувачений не заперечував контакти з російськими дипломатами. Він заявив, що “боявся ядерної ескалації війни в Україні” і вирішив, що росіяни можуть завдати ядерного удару по території Німеччини. І він нібито хотів захистити свою сім’ю і вчасно отримати інформацію про “атаку”, для чого вийшов на контакт з російськими представниками.

Суддя назвав мотиви Томаса Х. “дуже важкими для розуміння”.

В аеропорту Мюнхена 22 січня затримали російського шпигуна. Ним виявився громадянин Німеччини, підозрюваний державній зраді. Він змовився зі співробітником розвідувальної служби для передачі даних Росії.

У країнах Європи продовжує активно діяти шпигунська мережа Російської Федерації. Одна з основних цілей росіян вплинути на окремих авторитетних людей в європейських країнах, а також на громадську думку.

Тому росіяни багато вкладають у роботу зі ЗМІ. Це і їхні відкриті пропагандистські рупори такі як Russia Today, так і інші прихованіші способи впливу. Існують випадки, коли завербовані росіянами журналісти іноземних ЗМІ йдуть на роботу з єдиним завданням поговорити зі своїми колегами та схилити їхні думки на користь Росії.

Останнім часом російська шпигунська мережа зосередилася на нейтралізації шляхів постачання західної зброї, яку надають Україні партнери.

Read Previous

⚡️СВІТАН: ЦЬОГО ТИЖНЯ! РАКЕТНІ ПРОВОКАЦІЇ від РФ. США прагнуть переговорів із Путіним. Крим ВИБУХАЄ

Read Next

МЗС призупиняє надання консульських послуг для військовозобов’язаних укранців за кордоном: роз’яснення

Most Popular