До суду передали обвинувальний акт на кримських окупантів

Після спеціального досудового розслідування правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно восьми очільників окупаційної адміністрації РФ в Автономній республіці Крим та Севастополі.

Підконтрольних Кремлю так званих голову Республіки Крим, голову Державної ради республіки Крим, колишнього прокурора Криму та ще п’ятьох посадовців, передає СБУ та Генпрокуратура.

Джерела “Української правди” повідомили, що йдеться про Сергія Аксьонова, Володимира Константинова, Наталію Поклонську, Сергія Абісова, Юрія Дойникова, Петра Зиму, Віктора Мельниченка та Рустама Теміргалієва.

У лютому-березні 2014 року ці люди брали активну участь у діях, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу та зміни меж території України. Вони сприяли представникам Росії у підривній діяльності проти України на шкоду її територіальній цілісності. Створювали окупаційні органи, очолювали їх та керували ними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генасамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в анексованому Криму

Їм загрожує позбавлення волі на термін до 15 років.

В окупованому Росією Криму та Краснодарському краї РФ відбудуться військові навчання з бойовими стрільбами за участі понад 1,2 тис. російських десантників і понад 250 одиниць військової техніки. Про це повідомила пресслужба Міноборони РФ.

Read Previous

Зеленського назвали «розчаруванням року» 45% опитаних українців

Read Next

Події розвиваються в неправильному напрямку – думка більшості українців

Most Popular