Холодний атмосферний фронт принесе дощі з грозами

Завтра Україну охопить свіжіша повітряна маса з півночі.

Це зумовить зниження температури повітря у західних, північних областях та на Вінниччині до +16…20℃, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook. На решті території України у вівторок тепла погода ще затримається.

“У великодній понеділок в Україні скрізь тепло – краса при +20…25 градусах! Надалі повітря буде в Україні скрізь свіжим, вдень +14…20 градусів, а всередині тижня можливі заморозки. Південно-західний та західний вітер буде найближчої доби поривчастим, часом навіть із штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, обережно! Холодний атмосферний фронт, який перетинатиме територію України, 7 травня принесе дощі з грозами”, – написала вона.

У Криму та Приазов’ї опади завтра малоймовірні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики оновили прогноз на понеділок

У Києві 7 травня очікується періодично дощ із грозою. Температура повітря завтра знизиться і протягом дня становитиме +17…19℃. Західний вітер у столиці очікується рвучким.

“Завтра бажано не забути парасолю, одягнутися відповідно прогнозу, а не вибігати з голими плечима та коліньми, тримати неподалік “корвалоли” та “каптопреси” (кому важливо), бо через зміну погоди може й мінятися артеріальний тиск, боліти голова тощо. Понеділок ще святкуємо Великдень, паски доїдаємо і роздаємо родичам, сусідам та друзям, або ріжемо на сухарики, щоб не змарнувати, сьогодні гріємося, завтра та післязавтра одягаємося, зазираючи у прогноз погоди”, – додала Діденко.

В Україні літо цього року можливо буде спекотним. На це вказують і розрахунки, і експертні оцінки. Але ймовірно, що не варто очікувати рекордну спеку.

З одного боку очікується нейтральна фаза між “Ель-Ніньйо” та “Ла-Нінья”, а з іншого – на планету впливатиме дуже активна сонячна радіація, розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Read Previous

Привид 5655, або Хто контролюватиме відбудову в Україні

Read Next

Ф’юрі сказав, за що цінує Усика

Most Popular