Сі Цзіньпін підтримує мирну конференцію, яка буде визнана РФ і Україною

КНР підтримає мирну конференцію, яка буде визнана Україною і Росією.

Конференція має об’єднати всі сторони, а війна має закінчитися шляхом переговорів, заявив лідер КНР Сі Цзіньпін у Парижі після офіційних переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном, передає Укрінформ.

Китай підтримує побудову “збалансованої, ефективної і тривалої архітектури європейської безпеки”, заявив він.

“Ми підтримуємо організацію міжнародної мирної конференції, визнаної Росією та Україною, яка об’єднає всі сторони на рівних умовах і дозволить чесно обговорити всі мирні плани”, – заявив очільник КНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Макрона і Сі: з’явилися нові подробиці

Сі зазначив, що Китай не є причиною “кризи в Україні” та стороною конфлікту.

“Але ми не стояли осторонь і завжди грали активну роль у досягненні миру. Водночас ми проти того, щоб ця криза була використана для звинувачення третьої країни, очорнення її іміджу та розпалювання нової “холодної війни”, – додав він.

Китайський лідер закликав “залучені сторони до відновлення контактів і діалогу з метою поступової розбудови взаємної довіри”.

У 2022 році президент Володимир Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

У січні цього року президент України під час візиту до Швейцарії заявив про підготовку до проведення саміту миру. Захід відбудеться 15-16 червня.

Важливо, щоб на Саміті миру у Швейцарії змогли проявити своє лідерство якнайбільше держав, якнайбільше суб’єктів, які зацікавлені у повній силі Статуту ООН і міжнародного права, сказав він.

Read Previous

🔥Царьов сам не розуміє, що ляпнув. Гляньте на реакцію пропагандиста! @RomanTsymbaliuk

Read Next

Науковці створили вакцину проти різних видів коронавірусу

Most Popular