Укренерго обмежив постачання електрики бізнесу і звернувся до українців

Диспетчерський центр “Укренерго” обмежив енергопостачання промисловості та бізнесу з 18:00 до 23:00.

Обсяг обмежень рівномірно розподілять між усіма областями, повідомили у компанії.

Обмеження запровадили через дефіцит електроенергії, викликаний масованим російським обстрілом енергетичних об’єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По всій країні запровадять контрольовані обмеження енергопостачання

“Якщо ввечері споживання продовжить зростати, “Укренерго” буде змушене вдатися до крайнього заходу збалансування енергосистеми застосувати аварійні відключення для побутових споживачів по всій Україні. Щоб цього уникнути, ощадливо споживайте електроенергію з 18:00 по 23:00″, – закликали в “Укренерго”.

Українців додатково попросили не вмикати потужні електроприлади одночасно, перенести прання на ніч та вимикати світло у порожніх приміщеннях.

Бізнес та промисловість закликають зменшити освітлення торгівельних залів та використання енергоємного обладнання, переглянути виробничі процеси, максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.

У ніч на 11 квітня російські окупанти завдали чергового комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

За даними Повітряних сил ЗСУ, у результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, 39 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Read Previous

Право на сповідування релігії під час мобілізації може бути обмеженим – Верховний суд

Read Next

Nintendo пообіцяла до наступного року представити нову портативну консоль

Most Popular