Загарбники намагаються прорвати українську оборону: військовий розповів про бої на Лиманському напрямку

На Лиманському напрямку російські загарбники продовжують штурмувати позиції Сил оборони України.

Ситуація там досить напружена, однак, на деяких ділянках українські війська мають успіхи. Про це в ефірі національного телемарафону розповів командир взводу 95 окремої десантно-штурмової поліської бригади Станіслав Краснов, передає Gazeta.ua.

За його словами, росіяни вже понад місяць намагаються прорвати там українську оборону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив останні новини з фронту

“Вчора було понад 10 спроб штурмів, усі вони були відбиті. І так щодня, вони просуваються малими піхотними групами по 5-10 людей, намагаються застрибнути в наші окопи, закидати гранатами, якось захопити позиції. На цей час у них нічого не виходить, навіть навпаки, є успіхи з нашої сторони”, – сказав військовий.

Він також розповів, що українські штурмові групи місцями просуваються вперед, вибиваючи окупантів з їхніх окопів.

“Нещодавно була ситуація, коли рухалися дві штурмові групи – наша і ворожа. Ворожа була вдвічі чисельнішою. По ворожій було нанесено вдале ураження артилерією. Крім того, російська група не бачила нашу, вийшла на неї, і ще й стрілецькою зброєю було нанесено ураження. Росіяни втекли, кинувши своїх поранених і вбитих. Вчора також були активні штурми з їхнього боку, вони встигли застрибнути у наші окопи. Більшість була вбита, взяли двох полонених”, – розповів Краснов.

Він також додав, що війська РФ нині намагаються прорвати лінію оборони українських захисників у районі населених пунктів Терни та Невське, щоб далі рухатися на Лиман.

“Для них це стратегічно важливий напрямок”, – зазначив Краснов.

Аналітики DeepState 9 травня повідомили, що російські окупанти прорвали оборону ЗСУ в районі села Веселе на Лиманському напрямку.

Загарбники нарощують на цій ділянці своє наступальне угруповання. За даними аналітиків, ворог сконцентрував тут підрозділи повітряно-десантної дивізії й останнім часом активно наступає саме в районі Веселого.

Read Previous

У День Європи Зеленський прирівняв Путіна до Гітлера

Read Next

Чому підкову вішають в квартирі та будинку по-різному

Most Popular