Мирні плани і дозвіл бити вглиб Росії – краще, ніж самі лишень мирні плани

Експрем’єр Британії Борис Джонсон оприлюднив план закінчення війни, який може реалізувати Дональд Трамп у разі його перемоги на виборах президента США. Цей план передбачає “відступ Росії принаймні до кордонів 2022 року”, а також вступ України до НАТО та ЄС. Сполучені Штати Америки мусять говорити з путінською Росією виключно з позиції сили – каже сер Борис.

Реалізація цього плану потребує збігу цілої низки обставин, серед яких, наприклад, перемога Дональда Трампа на виборах, та його бажання цей план реалізовувати. Переважна більшість мережевих українців зустріли “ініціативу Джонсона” вкрай негативно, а то й вороже

Реалізація цього плану потребує збігу цілої низки обставин, серед яких, наприклад, перемога Дональда Трампа на виборах, та його бажання цей план реалізовувати. Переважна більшість мережевих українців зустріли “ініціативу Джонсона” вкрай негативно, а то й вороже, попри всю попередню любов. Проте в українському уряді стверджують, що Борис Джонсон діє виключно в українських інтересах.

Тим часом міністр МЗС Дмитро Кулеба з’їздив до Китаю. Говорили за “мир”. Або Китай хоче перебрати на себе місію миротворця в Європі, або Україна хоче його до цього спонукати. Пекін має неабиякий вплив на Москву. По суті, це єдина країна, яка може сказати Путіну: стоп! До речі, розвідка фіксує суттєве зменшення надходження до Росії з Китаю мікрочипів, що застосовуються при виробництві російських ракет.

Джо Байден виходить з виборчих перегонів, як ми й передбачали. Від демократів піде в президенти Камала Гарріс, віце-президентка. Шанси двох основних кандидатів приблизно рівні. Камала Гарріс має менший антирейтинг, ніж Трамп, але їй буде досить непросто здобути перемогу в ключових штатах – Пенсильванії, Мічигані, Вісконсині. За дві доби Камала Гаріс зібрала рекордну суму пожертв від американців – $81 млн.

Камала Гаріс була колись прокурором і звинувачувала людей, подібних до Трампа, в шахрайстві. У вересні відбудуться дебати. “Все, що ви скажете, може бути використане проти вас”

Найцікавіше і найдраматичніше в тому, що Камала Гаріс була колись прокурором і звинувачувала людей, подібних до Трампа, в шахрайстві. У вересні відбудуться дебати. “Все, що ви скажете, може бути використане проти вас”. А американські соціальні мережі сповнені мемів про те, як кандидат у віце-президенти від Трампа – Девід Венс – нібито мав секс із… диваном… Президентська гонитва в США дедалі більше нагадує новий сезон культового серіалу “Фарго”.

А дідо Байден, напередодні свого “дембеля”, делегував главам Мінфіну та Державного департаменту повноваження щодо закону про підтримку України, зокрема й щодо конфіскації російських активів. Схоже, Байден хоче встигнути зробити для України кілька добрих справ. Крім того, у своєму зверненні до нації, президент Байден сказав, що його місія – зупинити Путіна. Ми ж поки чекаємо бодай дозволу на ракетні удари вглиб території Росії західною зброєю.

На фронті настала ситуація, яку військові аналітики називають “гонитва резервів”. Оглядач Костянтин Машовець допускає, що цієї осені остання соломинка таки може зламати хребет верблюду

Перший транш, 1,4 млрд, з доходів від заморожених російських активів у Європі, Україна отримає на початку серпня. Вони підуть на закупівлю пріоритетного військового обладнання. Тим часом на фронті настала ситуація, яку військові аналітики називають “гонитва резервів”. Оглядач Костянтин Машовець допускає, що цієї осені остання соломинка таки може зламати хребет верблюду. То було б гарно, бо нас цей російський верблюд уже задовбав в доску. А в Україну з Німеччини прибув ще один ППО-комплекс Patriot.

Нідерланди та Данія цього літа відправлять Україні 14 танків Leopard 2A4, а Іспанія – додаткову батарею ЗРК Hawk. Сили оборони на тижні збивали російські літаки, топили пороми, палили ворожі нафтопереробні заводи і військові аеродроми в окупованому Криму. Командувач Національної гвардії, бригадний генерал Олександр Півненко сказав в інтерв’ю, що можливості противника не безмежні, і за місяць він стане в оборону. А головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю The Guardian пообіцяв повернути Крим Україні.

Верховна Рада України провалила голосування про заборону московської церкви в Україні. Не схотіли за це голосувати депутати влади, хоча саме президент Зеленський був ініціатором закону про заборону діяльності московських попів. Замість цього Рада пішла на канікули, більш як на місяць. Це так обурило українців, що спікер парламенту Стефанчук був змушений обіцяти, що Рада повернеться до роботи.

“Динамо” (Київ) у першому матчі кваліфікації Ліги чемпіонів помстилося сербському “Партизану” за дружбу з Росією: 6:2. “Динамо” було на куражі, і намагалося не просто виграти, а розгромити сербів. Це їм вдалося. Кияни не тисли руки супернику. Респект!

У Парижі розпочалися Олімпійські ігри. Напередодні в Лондоні британський уряд встановив інсталяцію-меморіал – “487” – 487 українських спортсменів загинули під час війни.
Церемонія запалення оліймпійського вогню у вигляді повітряної кулі, яка здійнялася над нічним Парижем, під виступ Селін Діон… Це було грандіозне видовище! Українські олімпійці пливли човном по Сені і співали “Червону руту”…

Побажаємо успіхів Нашим. І тим, що в Парижі, і, особливо, тим – хто на фронті…

Read Previous

Жорстокий злочин Росії: АР провело розслідування вбивства українських полонених в Оленівці

Read Next

Усі цілі знищено: у ЗСУ повідомили деталі нічної атаки РФ

Most Popular