З Казахстану повністю вивели сили ОДКБ

У Казахстані повністю завершила “миротворчу” місію Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Останні чотири російські військово-транспортні літаки з військовими на борту вилетіли 19 січня з Нур-Султана й Алмати, повідомляє міністерство оборони РФ.

“На цих літаках повернуться додому останні підрозділи миротворців і командування російським контингентом на чолі з генерал-полковником Андрієм Сердюковим”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Казахстані повністю скасували режим надзвичайного стану

Раніше літаками військово-транспортної авіації ВКС Росії додому повернулися контингенти Вірменії, Білорусі й Таджикистану. Миротворці з Киргизької Республіки повернулися додому, зробивши марш у складі колони зі штатною технікою та озброєнням.

“Літаки військово-транспортної авіації міноборони Росії Іл-76 і Ан-124 для повернення миротворців ОДКБ додому виконали понад 100 рейсів із Казахстану в Підмосков’я, у міста Іваново, Ульяновськ, Єреван, Душанбе, Мінськ”, – додають у російському відомстві.

Протести в Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ. У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану запровадив в Алмати, Алматинській і Мангістауській областях надзвичайний стан.

6 січня в країну ввели війська ОКДБ. У п’ятницю, 7 січня, Касим-Жомарт Токаєв заявив, що наказав стріляти на ураження в учасників протестів без попередження.

Президент РФ Володимир Путін заявляв, що до складу контингенту ОДКБ “увійшли найпідготовленіші підрозділи повітряно-десантних військ Росії, усі мають реальний бойовий досвід”.

Перші шість літаків із російськими військовими, які перебували в Казахстані через місію Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), повернулися в Росію 15 січня.

Read Previous

Маленька перемога

Read Next

Під Печерським судом, де обиратимуть запобіжку Порошенку, вже почалися сутички

Most Popular