Дослідники назвали дитяче слово 2021 року

Видавництво Оксфордського університету оголосило дитячим словом 2021 року – anxiety, що в перекладі означає тривога/тривожність.

Про це повідомили на сайті видавництва.

Понад 8 тис. дітей із 85 шкіл Великої Британії попросили обрати найкраще слово для опису психічного здоровʼя та переживань у часи пандемії та закриття шкіл.

Майже чверть опитаних описала цей досвід словом “тривога”. Одразу за ним ідуть “кидати виклик” (challenging) та “ізолювати” (isolate).

“Добробут” (wellbeing) і “стійкість” (resilience) також потрапили в топ. За словами дослідників, це свідчить про позитивне ставлення дітей до проблем.

Також дослідники запитали вчителів британських шкіл, які слова вони найчастіше вживають для обговорення фізичного й психічного здоровʼя дітей. Трійка слів-лідерів сформувалася так: “стійкість” (resilience), “кидати виклик” (challenging) і “добробут” (wellbeing).

З огляду на вплив Covid-19 на освіту дітей і зростання обізнаності про ментальне здоров’я дітей як головну проблему вдома й у школах, темою дослідження 2021-го університет обрав добробут і здоровʼя.

“Життєво важливу роль мова відіграє для дітей, коли йдеться про самовираження, навчання та добробут. Нині вкрай важливо, щоб ми вкладали кошти в підтримку мовного розвитку дітей удома й у школі”, – прокоментувала директорка з дошкільного та домашнього навчання Оксфордського університету Гелен Фріман.

Оксфордський словник англійської мови обрав термін vax словом 2021 року. Цьогоріч його використовували в 72 рази частіше, ніж 2020-го, повідомили на офіційному сайті словника, який у листопаді зазвичай оголошує “слово року”.

Read Previous

Коломойський – не на порядку денному: про що Блінкен говоритиме із Зеленським

Read Next

Суд не заарештовував Порошенка у справі про держзраду

Most Popular