Як вступити в тероборону?

За назвою ТЕРИТОРІАЛЬНО ОБОРОНА ховається дуже багато. Учасники ТРО — це люди, які будуть обороняти свій район, свою область та українців від російських загарбників. Фактично, територіальна оборона — це місцеві, які пройшли військову підготовку і у разі необхідності зможуть охороняти та захищати свої населені пункти разом із ЗСУ.

Якщо у вас з’явилося бажання вступити в територіальну оборону Києва, то першим, що ви маєте зробити — це прийти за місцем проживання до свого військомату. Якщо у вашому районі є батальйон тероборони, то вам відразу все розкажуть і запропонують підписати контракт.

Якщо ви «прописані» в іншому місті або у вашому районі немає батальйону тероборони, то це не проблема. Вам необхідно «виписатися» зі свого військкомату і прописатися до потрібного.

Для довідки даю номер 130 БатТрО (Соломенський Район м.Київ), де вам допоможуть та нададуть відповіді на всі запитання — 099 111 2130.

Для підписання контракту вам буде потрібно:

1️⃣ Довідка про несудимість. Можна безкоштовно замовити на https://hsc.gov.ua/

2️⃣ Документи про освіту

3️⃣ Пройти медичну комісію. Це займе якийсь час, але разом з цим і здоров’я перевірте.

4️⃣ Уточніть, як і коли проходить навчання. Ми, наприклад, тренуємося раз на тиждень.

5️⃣ Після збору всіх документів, а це можна зробити десь за один день, вам залишиться підписати контракт на певний проміжок часу.

6️⃣ Зверніть увагу, що вам необхідно буде дати військову присягу.

Поки ви збираєте документи, ви можете вступити до ГО «Територіальна оборона столиці» та після співбесіди приєднатися до занять як рекрут.

Посилання на офіційну сторінку ГО у Facebook

Що необхідно для початку занять:

1️⃣ Фізична підготовка є важливою, але не варто боятися. Ніхто вас не змусить робити те, що вам не під силу. Згодом ви самі відчуєте свої слабкі місця та почнете над ними працювати.

2️⃣ Форма. Її видадуть, але не одразу. Тому рекомендую придбати зручний одяг, а краще військовою формою можна БУ країн НАТО, благо її продається дуже багато і недорого. Те, що я точно раджу купити насамперед — це наколінники. Вони коштують 200-300 грн, але допоможуть зберегти суглоби.

Решту спорядження ви підберете собі вже під час занять і відповідно до вашого бюджету, благо варіантів багато.

Також рекомендую відео свого побратима на рахунок вступу до ТРО, його ви знайдете в коментарях.

Александр Печалов, підприємець, резервіст 130 батальйону 112 бригади територіальної оборони міста Києва для Київського осередку Демократичної Сокири

Read Previous

Європа розглядає компроміс, – Клімкін про переговори із сепаратистами

Read Next

США врахували позицію України у відповіді на ультиматум РФ | На цю хвилину

Most Popular