У Карпатах оголосили штормове попередження

Уранці 2 лютого на горі Піп Іван Чорногірський у Карпатах погіршилась погода. Стовпчики термометра показували -13℃, а видимість була обмеженою.

Про це повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост у Facebook.

“Станом на 09:00 на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, обмежена видимість – до 30 м. Вітер західний, пориви до 15 м/с. Рекомендуємо утриматись від виходу у високогір’я”, – закликали рятувальники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидкість вітру у Києві встановила небачений рекорд

Через погіршення погодних умов у Карпатах оголосили штормове попередження. Є загроза сходження лавин у горах, повідомила пресслужба ДСНС.

“2 лютого на високогір’ї Закарпатської області та у горах Івано-Франківської, Львівської областей утримається значна сніголавинна небезпека, третій рівень”, – йдеться у повідомленні.

Середня місячна температура по Україні в лютому 2022 року очікується в межах 0…-5°C. На півдні Одещини та в Криму до +1°C. Це близько до кліматичної норми.

Місячна кількість опадів очікується 22-40 мм, в Карпатах, на Закарпатті та горах Криму 52-75 мм, що у більшості західних та південно-західних областей менше за норму. На решті території країни – в межах норми.

Read Previous

Бензин та дизпаливо в Україні рекордно подорожчали

Read Next

Українці зі своїх кишень виплатили 2,5 млрд кредитів за держкомпанію

Most Popular