Електронмаш купив депутат – може заробити на ньому 5,9 млрд

Фонд держмайна 27 січня на повторному аукціоні продав Електронмаш маловідомій компанії Український імідж за 430 млн грн. У ході торгів ціна зросла у 6,5 раза від стартової. Згідно з реєстром юросіб, Український імідж засновано 2006 року в Києві. Займається діяльністю у сфері права. Кінцевий бенефіціарний власник Віолета Глинянчук.

Із посиланням на джерела на ринку нерухомості, знайомі з деталями угоди, Forbes пише, що Електронмаш придбав засновник ритейлерської групи Фуршет та депутат Київради від Євросолідарності Ігор Баленко.

Баленку належать столичні торговельні центри “Променада Центр” та “Променада Парк” загальною орендною площею 59 000 кв. м та шість готелів у Кам’янці-Подільському, Трускавці, Києві, Запоріжжі, у Бакоті Хмельницької області та в Царівці Житомирської області.

Баленко заперечує купівлю заводу Електронмаш.

Засновник KAN Development Ігор Ніконов зазначив, що територія заводу підходить під будівництво житлового комплексу та торговельного центру.

Згідно з оцінкою консалтингової компанії M4U, що спеціалізується на девелопменті, на території заводу можна побудувати ЖК комфорт-класу на 3238 квартир, продаж якого принесе власнику щонайменше 5,9 млрд грн доходу без урахування заробітку від комерційних площ. Вартість землі M4U оцінює у 1013% проєкту загалом 600700 млн грн.

Основні активи Електронмашу (площа земельної ділянки 137 600 кв. м) розташовані у Києві, на вул. Кільцева дорога, 4, поряд із ТЦ “Променада Парк”.

Read Previous

Бензин та дизпаливо в Україні рекордно подорожчали

Read Next

Українці зі своїх кишень виплатили 2,5 млрд кредитів за держкомпанію

Most Popular