Післямова відставки. Яким може бути майбутнє Шевченка

Колишній тренер збірної України 45-річний Андрій Шевченко залишився без роботи. Італійський “Дженоа” звільнив українського наставника через два місяці після початку роботи. Шевченко був одним із кандидатів на посаду тренера збірної Польщі, але програв конкуренцію місцевому спеціалісту Чеславу Міхневичу.

Що роботи далі Шевченку?

Чекати. Шевченко отримує зарплату у “Дженоа”, бо його відсторонили від роботи, а не звільнили. За повідомленням ЗМІ, український тренер щомісяця отримує 170 тис. Контракт із “грифонами” став причиною зриву перемовин з Польським футбольним союзом. Поспіху повертатися до роботи немає.

Потрібно чекати пропозицій. По ходу сезону може виникнути “гаряча вакансія”, коли клуб буде екстрено шукати нового тренера. Шевченко перебуває в статусі безробітного. Досяг успіху зі збірною України, має репутацію зірки світового футболу. Тому його кандидатуру будуть розглядати.

Андрій Шевченко може стати заміною для Мірчі Луческу в “Динамо” через два з половиною роки

Контракт із “Дженоа” чинний до літа 2024 року. Саме до цього часу діє з “Динамо” угода Мірчі Луческу, якому вже 76 років. Навіть якщо зараз не буде пропозицій, то через два роки Шева може стати кандидатом на посаду тренера рідного клубу.

Залишити Європу. Шевченко був зіркою футболу. Як тренер він може отримати пропозицію з Близького Сходу, США. Тих країн, де запрошують не скільки наставника, а ім’я у футболі. Дружина Шевченка Крістен Пазік американка. Тому переїзд родини в США не буде чимось дивним. На Близькому Сході платять хороші гроші. Важливим є статус нового тренера, а не його досвід чи кваліфікація. Теперішній наставник “Барселони” Хаві очолив “Аль-Садд”, не маючи жодного досвіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що потрібно знати про трансфер Супряги у “Сампдорію”

Шукати агента. Саме агенти лобіюють працевлаштування гравців та тренерів. Вони знають власників команд, мають на них вплив. Без власного лобі важко отримати роботу не тільки у провідному чемпіонаті, але навіть у командах із Близького Сході чи Східної Європи. Свого часу Шандор Варга завів Сергія Реброва у “Ференцварош”. Без правильного агента Шевченку буде важко очолити навіть умовні “Ференцварош” чи варшавську “Легію”. Потрібно шукати та співпрацювати із людиною, яка допоможе Шевченку отримати нову роботу.

Андрій Шевченко залишився без роботи після відставки з “Дженоа” 15 січня. Тренер протримався на посаді два місяці. Під керівництвом Шевченка “Дженоа” виграв один матч з 11-ти, тричі зіграв унічию та один раз програв.

У 2016-2021 роках Шевченко очолював збірну України. Під керівництвом тренера збірна змогла вийти на Євро-202021, де дійшла до чвертьфіналу.

Read Previous

“Війна неминуча, але чим пізніше вона буде – тим краще” – Євген Дикий

Read Next

Під телеканалом “НАШ” зібралися активісти

Most Popular