Військової загрози від РФ наразі немає – головнокомандувач ЗСУ

Військової загрози від Росії Україні зараз немає, це більше схоже на психологічний тиск.

На сьогоднішній день вздовж державного кордону зосереджено велику кількість російської військової техніки та особового складу, які продовжують туди прибувати. Є такі військові частини та підрозділи, які здійснюють постійні переміщення, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав у прямому ефірі ток-шоу “Право на владу”.

“Це стосується і територій тимчасово окупованого Криму. Якщо уважно проаналізувати стан, в якому зараз ці угруповання знаходяться, він нас непокоїть. Тому що це турбуватиме будь-яку державу: якщо біля її кордонів знаходяться угруповання”, – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС дасть спільну відповідь Росії – фон дер Ляєн

Якщо подивитися з військової точки зору та проаналізувати можливості для здійснення тих чи інших заходів, то на сьогоднішній день такої загрози немає.

“Це більше схоже на психологічний тиск. Тому мешканцям прикордонних областей не потрібно переживати та піддаватися паніці, а вірити ЗСУ та офіційній інформації”, – резюмував головнокомандувач ЗСУ.

Росія розробила план, схвалений високому рівні у Москві, щоб створити привід для вторгнення в Україну. Росія може використати як нагоду для нового вторгнення в Україну сфабриковане відео з нібито нападом “українських військових” на російську територію або російськомовних жителів Донбасу.

Read Previous

В Україні людям з інвалідністю виплачуватимуть до 100 тисяч гривень

Read Next

Церковне свято 4 лютого – кому сьогодні молитися

Most Popular