Зеленський попросив Байдена якомога швидше відвідати Україну

Під час розмови сьогодні, 13 лютого,президент України Володимир Зеленський попросив президента США Джо Байдена посилити військову та фінансову підтримку та відвідати Україну.

Про це повідомляє CNN.

За інформацією джерела видання, поінформованого про розмову президентів, Зеленський запропонувати “конкретні ідеї для зменшення російської загрози Україні”. А також закликав Вашингтон надати більшу військову підтримку Україні, включаючи надання більш сучасного озброєння.

Президент також наголосив на необхідності значного фінансового пакету для України.

“Чиновник сказав, що український лідер наголосив своєму американському колезі, що сильна економічна підтримка “покаже Путіну, що Захід підтримує Україну, і що вплив ескалації Путіна не принесе жодних результатів”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден подзвонив Путіну через загрозу вторгнення РФ до України

За словами джерела, Зеленський просив Байдена якомога швидше відвідати Україну. Але позитивної відповіді від Байдена не було.

“Представники США кажуть, що поїздка Байдена в Україну вкрай малоймовірна”, – зазначається у заяві.

За інформацією сайту президента України, лідери обмінялися інформацією про безпекову ситуацію навколо країни, її оцінками та обговорили шляхи деескалації. Зеленський наголосив, що українська сторона розуміє всі поточні ризики та готова до будь-якого розвитку ситуації.

“Зупинимо будь-яку ескалацію в бік України. Столиця України, Київ, інші міста нашої держави Харків і Львів, Дніпро й Одеса у безпеці та під надійним захистом”, зазначив президент.

Також глава держави наголосив, що Україна виступає винятково за мирне врегулювання конфлікту та обговорив з президентом США санкції у разі ескалації агресії Росією”.

Розмова Байдена з Зеленським тривала годину. Байден підтвердив відданість США суверенітету та територіальній цілісності України. Лідери двох країн погодилися з важливістю продовження дипломатії та стримування у відповідь на військове нарощування Росії на кордонах України.

Read Previous

Ахметов, Пінчук і низка нардепів втекли з України – ЗМІ

Read Next

“Якщо Британія правильно розіграє карти, то зможе знову показати себе як союзник США №1” – західна преса про інтереси країн у російсько-українській війні

Most Popular