Збірну України з біатлону не пустили на чемпіонат світу в США

Збірна України з біатлону змушена пропустити головний старт сезону для юніорів – юніорський чемпіонат світу, проведення якого заплановане в американському Солт-Лейк-Сіті.

Причина – відмова посольства США в Києві у відкритті віз для всього тренерського та обслуговуючого складу команди, повідомляє biathlon.com.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красивий вчинок українця на Олімпіаді. Підручний відав свою палицю супернику

Як повідомив державний тренер України з біатлону Євген Колупаєв, збірна України подавала термінову заявку на отримання віз.

“Тут не на нашу користь зіграли нові правила, які нещодавно почали діяти в умовах пандемії. Цього разу у подачі групової заявки нам відмовили, довелося кожного спортсмена та тренера подавати окремо. Почали ми це робити на початку січня. І якщо для всіх спортсменів вдалося отримати 10-річні візи, то всім тренерам, сервісменам і медичному персоналу співбесіду в посольстві так і не призначили, мотивуючи це тим, що таке подання заявки для тренерів не відповідає правилам термінової поїздки”, – сказав він.

Збірна намагалася вирішити це питання через Міністерство закордонних справ України, але позитивної відповіді так і не отримала.

Юніорський чемпіонат світу відбудеться з 23 лютого по 2 березня.

В межах турніру буде проведено 16 гонок: по вісім у юнацькій і юніорській категоріях.

Read Previous

Перша психологічна допомога при кризових подіях

Read Next

16 лютого на всіх каналах транслюватиметься телемарафон єднання

Most Popular