Обстріли останніх днів є частиною російських провокацій – Блінкен

Обстріли останніх днів на Донбасі – частина російського сценарію, спрямована на створення провокацій.

Про це сказав державний секретар США Ентоні Блінкен на Мюнхенській конференції з безпеки, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Навіть попри те, що ми робимо все можливе, щоб прояснити, що існує дипломатичний шлях, що відмінності мають бути вирішені через діалог, через дипломатію, ми глибоко занепокоєні, що це не той шлях, який Росія обрала. Все, що ми бачили, зокрема те, що ви описали за останні 48 годин, – це частина сценарію, який уже діє – створення неправдивих провокацій, щоб потім на них була відповідь, на ці провокації, і потім, зрештою, вчинення нової агресії проти України”, – сказав Блінкен на Мюнхенській конференції з безпеки у п’ятницю.

Блінкен наголосив на необхідності правдиво висвітлювати ситуацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Росія готова затягнути нас у черговий котел” які провокації планує Кремль

“Можливо, це перемістить Росію на інший шлях. Ми залишаємося повністю підготовленими з нашими колегами брати участь у дипломатії, але ми маємо бути поінформовані історією. Ви згадали 2014 рік, я також хочу згадати 2008-й у Грузії. І ми також маємо бути поінформовані фактами, й факти свідчать про те, що всупереч тому, що Росія сказала в останні дні про відведення військ від кордону, цього не відбулося. Навпаки – ми бачимо додаткові війська, які підходять до кордону”, – зазначив він.

Наявна у Сполучених Штатів Америки інформація чітко показує, що сили Росії на суші та в морі готові до нападу. Світ повинен відповісти на те, що робить Росія, заявив 17 лютого державний секретар США Ентоні Блінкен на засіданні Ради безпеки ООН.

Read Previous

Кремль погрожує США “заходами військово-технічного характеру”

Read Next

Наглядова рада “Суспільного” звільнила голову нацвідбору Євробачення

Most Popular