Наглядова рада “Суспільного” звільнила голову нацвідбору Євробачення

Члена правління “Суспільного” Ярослава Лодигіна звільнили з посади на тлі скандалу з переможницею нацвідбору Євробачення Аліною Паш.

Рішення 18 лютого ухвалила наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії за згодою обох сторін, повідомив голова комітету з аудиту Вадим Міський.

“Раніше Лодигін сам казав, що готовий піти у відставку. Свого слова він дотримав. Сподіваюся, Ярослав у майбутньому зможе продовжити співпрацю з “Суспільним” у інших ролях”, – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra готовий закрити очі на конфлікт: “Я представлятиму Україну, а не Суспільне”

Лодигін був головою організаційного комітету національного відбору на Євробачення-2022 і повністю відповідав за весь процес. Також він входив до складу журі під час фінального концерту, на якому обирали представника від України на конкурс. Його низький бал гурту Kalush Orchestra у порівнянні з іншими членами журі та глядачами, а також слова про “людей з гір” обурили суспільство.

“Зараз бачу від суспільства сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити криштально чисту репутацію “Суспільного” у цій справі”, заявляв Лодигін.

Аліну Паш оголосили переможницею нацвідбору на Євробачення 12 лютого.

Kalush Orchestra натякнули на підтасування голосів з боку організаторів.

За словами учасників гурту, після оголошення результатів вони хотіли подивитись офіційний документ з кількістю балів, які виконавцям поставили глядачі, проте їм не показали протокол.

Read Previous

Обстріли останніх днів є частиною російських провокацій – Блінкен

Read Next

Суд відмовився конфіскувати елітну квартиру в нардепа від “Батьківщини”

Most Popular