Генсек ООН відкинув пропагандистські звинувачення в “геноциді”, що лунають з боку Росії

Принципи Статуту ООН не можуть застосовуватися вибірково й повинні виконуватися всіма країнами – членами Організації Об’єднаних Націй,

Про це сказав генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у зверненні щодо ситуації в Україні.

“Принципи Статуту ООН – це не меню a-ля карт. Вони не можуть застосовуватися вибірково. Усі країни-учасниці ухвалили їх – і всі повинні застосувати”, – сказав генсек ООН.

“Я пишаюся досягненнями миротворчих операцій ООН, у яких так багато блакитних шоломів пожертвували своїми життями, захищаючи цивільне населення. Але коли війська однієї країни заходять на територію іншої країни без її згоди, вони не є безсторонніми миротворцями. Вони взагалі не є миротворцями”, – наголосив Гутерреш.

Вн відкинув пропагандистські звинувачення в “геноциді”, що лунають з боку Росії на адресу України.

Генсек ООН також констатував, що рішення Російської Федерації визнати так звану “незалежність” ОРДЛО є порушенням територіальної цілісності й суверенітету, України. І вкотре нагадав, що такі односторонні заходи прямо суперечать принципам Статуту ООН.

“Нам потрібна деескалація негайно”, – додав він, наголосивши на необхідності повернутися до діалогу і переговорів. Інакше нинішня криза буде “жахливо згубною” як для України, так і для Росії.

21 лютого президент Росії Путін визнав окуповані території Сходу України “незалежними республіками”.

Він підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу.

У ніч на 22 лютого Росія перекинула на окуповані території Донецької та Луганської областей важку техніку без розпізнавальних знаків.

Сталося це за кілька годин після виступу президента країни-агресора Володимира Путіна й “визнання” ним ЛДНР.

Read Previous

Що фотографували російські окупанти на Галичині – добірка архівних світлин

Read Next

Мешканців Щастя хочуть евакуювати: назвали дату

Most Popular