Росіяни готують третю лінію оборони – Інститут вивчення війни

У захоплених районах південного напрямку росіяни готують третю лінію оборони, щоб закріпити довгостроковий контроль над регіоном і готуватися до відбиття ймовірних майбутніх українських контрнаступів.

Російські окупанти взяли під контроль понад 95% Луганської області. Ймовірно, їхньою метою є завершити захоплення Сіверськодонецька найближчими днями, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія будує третю лінію оборони на захопленому півдні України – ГУР

“Російські війська безуспішно намагалися просунутися на південний схід від Ізюма поблизу кордону Харківської та Донецької області. Загарбники продовжили облогу Сіверськодонецька і прагнуть найближчими днями повністю оточити район до Лисичанська”, – йдеться в повідомленні.

Ворог наполегливо просувається на південь і захід від Попасної до Бахмута, але темпи просування росіян, ймовірно, сповільнюватимуться, коли вони наближатимуться до самого міста.

На Південнобузькому напрямку російські окупанти продовжують вживати заходів для збереження контролю над територією Херсонської області. Ворог збільшив кількість обстрілів українських підрозділів, веде повітряну розвідку та здійснює інженерне обладнання позицій.

Read Previous

Армія Путіна продовжує вбивати дітей в Україні: оновили дані 

Read Next

“Прильоти” на Дніпропетровщині: повідомили перші подробиці

Most Popular