Куди можна віддати речі в Києві на благодійність чи утилізацію

У Києві днями тимчасово призупинили прийом речей для вимушених переселенців. Пункти збору одягу та постільної білизни Департаменту соціальної політики в столиці вже зібрали необхідне.

У місті приймають речі і в інших місцях. Туди можна віддати речі для вимушених переселенців чи на утилізацію. Про такі пункти розповідає Gazeta.ua.

Одяг для військових та ВПО

Благодійна крамниця “Ласка” приймає одяг у двох локаціях на вулиці Малопідвальній, 15 та на Липинського, 3. Збирають також сумки та взуття.

Передають вимушеним переселенцям і волонтерам. Речі можна принести щодня з 11:00 до 18:00.

Київський Червоний Хрест збирає допомогу для військових, що отримали поранення. Приймають чоловічу спідню білизну, шкарпетки, футболки, шльопанці, предмети гігієни. Крім того, просять приносити чай та каву.

Для допомоги вимушеним переселенцям збирають також предмети гігієни, постільну білизну та рушники. Усе має бути в хорошому стані. Речі приймають за адресою вул. Софіївська, 10-Б.

Благодійний фонд “Життєлюб” організував штаб на Оболоні, куди кожен кияни може принести речі та продукти. Приймають одяг, засоби гігієни, постільну білизну та інше.

Долучитися до збору можна за адресою DREAM berry, Оболонський просп., 21.

Старий одяг та взуття на утилізацію

Для речей у зовсім поганому стані є інша альтернатива. У Києві в Центрі управління відходами приймають старі джинси і взуття на утилізацію.

Приймають текстильні відходи за 10 грн за кг.

Одяг та взуття можна принести за адресою: м. Київ, вул. Полковника Шутова, 16 з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00. Їх можна надіслати також Новою поштою за рахунок відправника.

Використанні електронні цигарки

Студенти Київського політехнічного інституту збирають використані одноразові електронні цигарки. Їхні складові перетворюють на елемент системи скидання для дронів.

Зібрані пристрої надсилають у лабораторію-дронарню, де збирають мультикоптери для ЗСУ, а також роблять для них системи скидання. Для цього використовують літій-полімерні акумулятори із цигарок.

Приймають електронні цигарки у всіх магазинах Rozetka у Києві.

Книги

Муніципальна книгарня “Сяйво книги” збирає книжки російською мовою. Їх відправляють на переробку.

На виручені кошти закуплять необхідне для військових обладнання або долучать гроші до інших зборів.

Відвідувачі, які принесуть книжки, отримають знижку 10% на покупки у “Сяйво книги”.

Книжки можна віддати за адресою вул. Велика Васильківська, 6.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну майже 8 млн українців вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Лише у Києві зареєстрували майже 90 тис. переміщених осіб. Адаптуватися до нового міста та “облаштувати життя з нуля” допомагають державні центри та волонтерські організації. Також активісти створили безліч порталів та Telegram-ботів із корисною інформацією для переселенців.

Gazeta.ua зібрала перелік ресурсів для пошуку житла, роботи, соціальної допомоги й консультацій для переселенців.

Read Previous

“Захоплення” Харківщини: військовий експерт дав прогноз

Read Next

Як перейти з одного виду пенсії на інший: інструкція

Most Popular