Сирія розірвала з Україною дипломатичні відносини

Сирійська Арабська Республіка ухвалила рішення розірвати дипломатичні відносини з Україною.

Сирія пішла на такий крок “відповідно до принципу взаємності у відповідь на аналогічне рішення Києва”, повідомляє державне інформаційне агентство країни Sana з посиланням на джерело в Міністерстві закордонних справ.

До цього Україна розірвала дипломатичні відносини з Сирійською Арабською Республікою внаслідок визнання цією країною самопроголошених ДНР та ЛНР.

У МЗС України розглядають рішення Сирії як недружній акт, посягання на суверенітет та територіальну цілісність, а також грубе порушення українського законодавства, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права.

30 червня Україна заявила про розрив дипломатичних відносин з Сирією без розриву консульських відносин. 29 червня Сирія визнала так звані Л/ДНР.

Після визнання так званих ДНР та ЛНР Україна розірвала дипломатичні зв’язки з Корейською Народно-Демократичною Республікою. Рішення Північної Кореї є спробою підірвати суверенітет та територіальну цілісність України. КНДР порушує Конституцію України, Статут ООН та основоположні норми та принципи міжнародного права. Це рішення не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України.

Read Previous

Світ може стримати Росію від нового нападу: які гарантії безпеки треба Україні

Read Next

Ердоган змусив Путіна чекати його на зустрічі в Тегерані

Most Popular