Росіяни укріплюють оборону в Мелітополі й ремонтують аеродром: розвідка

Окупанти намагаються відновити аеродром у тимчасово захопленому Мелітополі Запорізької області.

Залучили місцевий бетонний завод, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

“Окупанти в Мелітополі намагаються відновити злітно-посадкову смугу аеродрому на колишньому місці базування 25-ї бригади транспортної авіації. Для цього частково відновлено потужності заводу з виробництва бетону “Моноліт Плюс”. Втім, повноцінний ремонт та запуск функціонування злітної смуги найближчим часом малоймовірно. Адже технологічно на подібні роботи необхідно 21-28 днів, щоб бетон набрав необхідну міцність та був здатний витримувати навантаження літаків та іншої техніки без втрати властивостей”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федоров про ситуацію в Мелітополі: “Українських чоловіків хочуть використати, як “гарматне м’ясо”

За допомогою заводу окупанти укріплюють лінії оборони. Будують довготривалі вогневі точки на залізо-бетонній основі.

У самому Мелітополі біля елеватора стоїть вантажний потяг противника. У його складі вісім вантажних критих вагонів з надписом “агро-фрегат”. У вагони вантажать зерно.Планують вивезти його в Росію.

Будівлю Державної служби охорони в Мелітополі використовують для утримання затриманих українців. Є свідчення, що їх катують.

З початку повномасштабної війни Запорізька область стримує ворожі сили й не дає просунутися їм углиб країни. Запорізька область частково перебуває під російською окупацією. На 5 червня регіон захопили майже на 60%.

На тимчасово захоплених територіях окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. Колаборанти активно готуються до псевдореферендуму.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим. Це необхідно, щоб ЗСУ під час наступу не наражали на небезпеку цивільне населення.

Read Previous

⚡️⚡️ У МВС сказали, яка зараз загроза з Білорусі

Read Next

Шевченко хотів би стати президентом УАФ – журналіст

Most Popular