Не гратимуть на руку Путіну: у Німеччині висловилися про долю “Північного потоку-2”

Введення в експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” із Росії до Німеччини не розглядалося.

Це зіграло б на руку президенту Росії Володимиру Путіну, заявив міністр економіки Німеччини Роберт Габек, передає Reuters.

“Ось чому, на мій погляд, це було б неправильно, і не варіант”, – сказав Габек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оголосила Європі газову війну Зеленський

Раніше заступник голови правління російської компанії “Газпрому” Віталій Маркєлов звинуватив компанію Siemens в тому, що вона нібито усунула не більше чверті виявлених несправностей на турбінах газопроводу “Північний потік-1”.

Такоже він заявив, що “Газпром” має намір опублікувати частину ділового листування з Siemens щодо ремонту турбін для “Північного потоку-1”.

“Я хочу констатувати, що європейські партнери звинувачують “Газпром” у тому, що ми необґрунтовано скорочуємо поставки газу в Європу. Все рівно навпаки. Це вони не виконують контрактних зобов’язань із обслуговування компресорних станцій”, – зауважив він.

Крім цього Маркелов додав, що відправка турбіни Siemens із Канади до Німеччини замість Росії нібито не відповідає умовам контракту.

Російська компанія “Газпром”, яка забезпечує прокачування газу до Європи трубопроводом “Північний потік-1” оголосила про зупинку ще одного газотурбінного двигуна.

Від середи пропускна спроможність КС “Портова” становитиме до 33 млн кубометрів на добу. Таким чином, постачання газу “Північним потоком” впаде до 20% заявленої потужності.

На цьому тлі ціна газу в Європі, за даними біржі ICE Futures, різко зросла до $1860 за тисячу кубометрів.

Read Previous

Білорусь подовжина військові навчання на 13 полігонах

Read Next

Зброя і самозахист: ведучі Хамайко і Шовкопляс пройшли тренінг військової підготовки

Most Popular