Сенатори США закликають Байдена оголосити Росію спонсором тероризму

Сенатори Сполучених Штатів Америки знову закликали Білий дім внести Російську Федерацію в список країн-спонсорів тероризму.

Із такою пропозицією виступили у понеділок американські сенатори Річард Блюменталь і Ліндсі Грем, повідомляє CNN.

“Вважаю, що Адміністрація президента Джо Байдена має показати Росії, що ми вважаємо її ізгоєм, як Іран чи Кубу”, заявив Блюменталь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський тероризм на Запорізькій АЕС: назвали злочинну мету ворога

На початку липня Грем і Блюменталь відвідали Київ, де зустрілися із президентом України Володимиром Зеленським.

Зеленський тоді подякував сенаторам за потужну двопартійну підтримку з боку США, адже Грем представляє Республіканську партію, а Блюменталь Демократичну.

Україна наполягає на наданні Російській Федерації статусу країни-спонсора тероризму. Це допоможе накласти на неї додаткові обмеження, що заблокують можливість співпрацювати з агресором.

Держави-спонсори тероризму список країн, які, згідно з офіційною позицією Держдепу США, надають підтримку актам міжнародного тероризму. Включення до списку спричиняє жорсткі економічні й політичні санкції США заборону на постачання зброї, контроль експорту товарів подвійного призначення, заборони на економічну допомогу, а також накладення різних фінансових та інших обмежень.

Якщо Держдеп також ухвалить резолюцію, то Росія стане п’ятою країною у списку спонсорів тероризму. На цей час до нього внесені чотири держави: Куба, Північна Корея, Іран і Сирія.

Read Previous

Китай згорнув військові навчання біля Тайваню

Read Next

“Офіційно денацифікувалися і демілітаризувалися” – показали свіжу партію 200-х офіцерів РФ

Most Popular