Окупанти частково мають успіх у напрямку Горлівка – Зайцеве. На інших тікали із втратами

На Донбасі російські окупанти намагаються поповнити втрати особового складу та техніки.

При цьому противник обстрілює міста та села Донеччини з артилерії та завдає авіаударів, йдеться у повідомленні Генштабу Збройних Сил України на ранок 12 серпня.

Зокрема, на Слов’янському напрямку обстрілювали райони Вірнопілля, Богородичного, Шнурків, Курульки, Краснопілля та Долини. Біля Залимана ворог завдав ще й авіаудару.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони Сіверська, Григорівки, Серебрянки та Верхньокам’янського.

Росіяни наступали в напрямках Верхньокам’янського та Івано-Дар’ївки, успіху не мали й відійшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюють установки Gepard, які Німеччина передала Україні: відео

На Бахмутському напрямку ворог бив із танків та артилерії неподалік Переїзного, Веселого, Бахмутського, Соледара, Вершини та Курдюмівки. Задіяв авіацію біля Виїмки, Івано-Дар’ївки, Спірного, Яковлівки, Соледара та Бахмутського.

Часткового успіху окупанти досягли в результаті наступу в напрямку Горлівка Зайцеве.

“А в напрямках населених пунктів Івано-Дар’ївка, Виїмка, Бахмут, Весела Долина та Кодема, успіху противник не мав і відійшов. Після проведення перегрупування поновив наступ на Кодему, бойові дії тривають”, – повідомляють у Генштабі.

На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Водяного, Олександрополя, Авдіївки та Пісків. Противник завдав авіаційних ударів біля Мар’їнки та Водяного.

Окупанти також намагалися вести наступальні бої в районах Спартака і Мар’їнки, успіху не мали, відійшли. Тривають бойові дії біля селища Піски.

Внаслідок нічного обстрілу Харкова 12 серпня зафіксували пʼять вибухів. За попередніми даними, російські ракети прилетіли у три райони міста.

Росія планує залучати до війни в Україні застарілі бомбардувальники Су 24М, оскільки в Україні агресор тратив дві ескадрильї новітніх Су 35, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Read Previous

Безпорадність і сором: відеоогляд матчу “Університатя” – “Зоря”

Read Next

Південний фронт: у Генштабі розповіли про поточну ситуацію

Most Popular