Путін намагається спотворити цілі РФ у війні в Україні – ISW

Мета Російської Федерації у війні в Україні залишається незмінною.

Кремль прагне домогтися зміни влади у Києві та взяти під контроль більшу частину України, повідомляє американський Інститут дослідження війни (ISW). Водночас російський диктатор Володимир Путін намагається спотворити свої справжні плани.

“Путін не згадав про територію за межами Донецької та Луганської областей, описуючи цілі війни РФ в Україні 15 серпня. Він завершив свій виступ на форумі “Армія-2022” у понеділок твердженням, що російська армія разом із “бійцями Донбасу” з честю виконують свій обов’язок і борються за Росію та за мирне життя в так званих республіках”, ідеться у звіті американських аналітиків за 16 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Згадав США і ООН: Путін погрожує затягнути війну в Україні

Така обмежена заява про цілі Росії різко контрастує з раніше сформульованими військовими цілями Путіна щодо “денацифікації” та “демілітаризації” України.

“Відносно обмежена заява Путіна також несумісна з діями Росії щодо “приєднання” окупованих частин Херсонської та Запорізької областей до РФ. Російські сили починають наступальні операції навколо Бахмута, на південний захід від Авдіївки та на південний захід від Донецька, а також вели безуспішні наступальні операції на півночі та північному заході Херсонщини”, додають в ISW.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін в понеділок заявив, що росіяни нібито виконують всі завдання “спецоперації” проти України й “звільняють” Донбас. Низку антиукраїнських заяв Путін видав на військово-технічному форумі “Армія-2022”.

Read Previous

Жданов розповів про найбільший страх російського командування

Read Next

Полковник-зрадник, командир і російська пропагандистка поповнили “бригаду 200”: фото “добровольців”

Most Popular