“Волина” з Азовсталі відзначає день народження: яскраві фото героя

Сьогодні, 31 січня, захисник Азовсталі, виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волинський “Волина” відзначає день народження. Йому виповнився 31 рік.

Волинський родом з Полтави. Половину життя присвятив військовій справі. Закінчив Національну академію сухопутних військ ім. Сагайдачного, служив у Криму, з 2015 року у складі 36-ї ОБрМП виконував завдання на Маріупольському напрямку.

Він фактично став голосом захисників Азовсталі, звертаючись до світових лідерів із закликом про порятунок цивільних і поранених. Серед адресатів Джо Байден, Борис Джонсон, Реджеп Ердоган, Володимир Зеленський, Папа Римський та Ілон Маск.

До захисників Азовсталі “Волина” приєднався після того, як більша частина піхотинців 36-ї бригади не зуміла прорвати оточення з Маріуполя і потрапила в полон. Ще 200 морпіхів під керівництвом “Волини” змогли прорватися з території заводу ім. Ілліча. Для цього вони замаскували техніку нанесли на неї знаки Z.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Щодня тримаємо кулаки за непереможну армію” ‒ дружина командира “Азова” передала послання від чоловіка

Наприкінці травня разом з іншими захисниками Маріуполя “Волина” потрапив у полон. Пробув там чотири місяці. За мужність та героїзм йому надали звання Героя України.

“У нього залізна воля. Він обіцяв захищати Україну й він робить це не зрадив країну в Криму 2014-го, не зрадив на Азовсталі. Не зрадить ніколи, він захисник”, говорила сестра Сергія Тетяна Харько.

Військова парамедикиня з Азовсталі 21-річна Катерина Поліщук на псевдо “Пташка” підбила підсумки 2022 року. Вона пригадала все, що вдалось їй пережити торік. Зокрема, розповіла про критику на свою адресу та поділилися найбільшою мрією.

Медикиня зізналася, що її завжди впізнають і дякують. Але без критики, образ і негативних коментарів також не обходиться. Вона співала на Азовсталі, поки росіяни рівняли його із землею. Ці пісні слухали в усьому світі, але згодом дехто назвав їх продуманим піаром “Азову”.

Read Previous

Буданов зробив заяву щодо двійників Путіна

Read Next

“Відновити буденність миру” – Зеленський показав нові фото українських героїв

Most Popular