Сирський назвав головну мету ЗСУ у битві за Бахмут

Мета українських захисників під час оборони Бахмута на Донеччині виснажити сили ворога і завдати їм тяжких втрат.

Водночас окупаційні війська Росії не полишають спроб оточити і захопити місто. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Збройних сил генерал-полковника Олександр Сирський в Telegram 28 березня.

Він зазначив, що росіяни намагаються сконцентрувати головні зусилля на Бахмутському напрямку. Водночас підрозділи ЗСУ діють злагоджено, щоб мати “реальний результат не на карті, а на полі бою”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія РФ впритул підійшла до центру Бахмута ISW

“Завдяки героїзму і професійності наших військових, вмілим та злагодженим діям, ефективному використанню маневру і можливостей зброї, ми утримуємо фортецю Бахмут всупереч різним термінам та прогнозам”, написав Сирський.

Він пояснив, що головне мета ЗСУ на Бахмутському напрямку стримати ворога і максимально виснажити його.

“На сьогодні наше головне завдання виснажити переважаючі сили противника та завдати йому тяжких втрат. Це дасть змогу створити необхідні умови, які сприятимуть звільненню української землі та пришвидшать нашу перемогу”, зазначив Сирський.

Уранці 28 березня Генштаб Збройних сил України повідомив, що наші захисники продовжують утримувати Бахмут.

Найзапекліші бої тривають за нього, а також Авдіївку та Мар’їнку. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили там 62 атаки.

Зараз триває найбільш інтенсивна фаза боїв за місто Бахмут. Ситуація там стабільно складна. Українським командуванням прораховуються всі можливі варіанти розвитку подій, повідомив Олександр Сирський.

Захопити Бахмут окупанти намагаються вже декілька місяців. Бої за це місто розпочалися в серпні торік. Упродовж двох останніх місяців росіяни намагаються Бахмут оточити. За час запеклих боїв ворог перетворив Бахмут фактично на руїни. Обстрілює його ракетами, авіацією та артилерією.

Read Previous

Армія РФ зазнає колосальних втрат під “другим Бахмутом” – британська розвідка

Read Next

Захарова “розганяє” провокаційні заяви про ядерну війну

Most Popular