“Допомога США є життєво важливою для ЗСУ”: аналітики прогнозують великий наступ РФ

Російські загарбники готують великий наступ в Україні на початку літа.

Якщо до того часу у США не розблокують військову допомогу, ворожий наступ стане серйозною проблемою для Сил оборони України. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що допомога США у сфері безпеки є життєво важливою для здатності Збройних сил України захиститися від нинішніх та майбутніх наступальних операцій РФ.

В ISW, зокрема, нагадують слова начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирила Буданова про те, що українські війська готуються до відбиття майбутнього великого російського наступу. Він очікується наприкінці травня або на початку червня. Аналітики нагадали, що, за словами Буданова, цей наступ буде “катастрофічно складним” без військової допомоги Заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлені карти боїв: тривають позиційні бої, є просування ворога

Окрім того, міністр оборони Рустем Умеров заявив, що поточна ситуація на сході України є “напруженою” і російські війська зосереджують свої зусилля на захід від Бахмута в напрямку Часового Яру. За його словами, українські війська успішно використовують сучасну техніку проти переважаючої кількості особового складу росіян.

Аналітики також навели заяву речника українського угруповання “Хортиця” Назара Волошина, який заявив, що українські сили на Бахмутському та Авдіївському напрямках можуть використовувати лише від одного до п’яти артилерійських снарядів на кожні 10 артилерійських снарядів, випущених російськими силами. Однак, за його словами, українська артилерія є більш точною, ніж російська.

В ISW стверджують, що здатність Сил оборони відбивати нещодавню активізацію російських наступальних операцій на сході України, погіршилася через нестачу матеріально-технічних засобів і, ймовірно, продовжить погіршуватися в найближчому майбутньому, якщо триватиме затримка з наданням військової допомоги з боку США.

“Російські війська зараз користуються дефіцитом українських матеріальних засобів, викликаних відсутністю безпекової допомоги з боку США, для досягнення незначних тактичних успіхів. Однак майбутні російські наступальні операції можуть досягти більш значних і загрозливих успіхів, особливо на захід від Бахмута, якщо США будуть продовжувати відкладати надання допомоги Україні”, – йдеться у повідомленні ISW.

Протягом попередньої доби на фронті відбулося 87 бойових зіткнень. Ворог завдав 15 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив 29 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Авіація Сил оборони завдала ударів по двох районах зосередження особового складу та одному пункту управління противника.

Read Previous

Можливий удар по ядерних об’єктах Ірану – у МАГАТЕ зробили заяву

Read Next

Усе найкраще – попереду: на які три знаки чекає безхмарне майбутнє

Most Popular