В Білому домі підтвердили, що зброя відправиться в Україну одразу після рішення Конгресу

Постачання американської військової допомоги Україні почнеться “одразу ж” після того, як відповідне додаткове фінансування схвалить Конгрес Сполучених Штатів.

Адміністрація Джо Байдена не раз наголошувала на необхідності швидкого рішення з боку законодавців, заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, пише Європейська правда.

“Як ми неодноразово казали, українці поступались територіями через бездіяльність Конгресу. Але ми дуже вдячні, що Конгрес рухається вперед і на двопартійній основі. Ми хочемо, щоб пакет допомоги був схвалений Конгресом, Сенатом і потрапив на стіл президента. І він одразу підпише цю допомогу”, – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надати допомогу Україні потрібно прямо зараз – американський спікер Джонсон

Жан-П’єр нагадала, що ціль Путіна в Україні – “загарбати її суверенну територію”. США не можуть цього допустити, зазначила вона.

“Ми знаємо, що відбувається, коли не зупиняють тирана й диктатора. І ми не можемо дозволити, щоб історія повторилась знову”, – підсумувала вона.

В пакеті законопроєктів, за які збирається голосувати Конгрес, міститься закон про використання активів корумпованих російських олігархів для фінансування допомоги Україні, а фінансова підтримка Києва надається в кредит, а не як грант.

Сенатський законопроєкт, де об’єднувалось фінансування для України, Ізраїлю і Тайваню, був “фактично безлімітним чеком на отримання іноземної допомоги”. Розбиття їх на окремі законопроєкти є “кращим процесом”, розповів спікер Палати представників США Майк Джонсон.

Read Previous

Ключ до фантастичного оргазму шукайте на кухні: сім продуктів, які виведуть ваш секс на новий рівень

Read Next

У лавовій печері жили люди

Most Popular