Чому ЗСУ відводять танки Abrams з фронту: аналітики назвали причину

Українське командування відвело американські танки M1A1 Abrams з лінії фронту через загрозу атак російських безпілотників та інших ударів.

Причину підтвердили експерти Інститут вивчення війни. Про це йдеться у новому зведенні ISW.

Аналітики посилаються на публікацію Associated Pres від 26 квітня. Видання наводить дані двох неназваних американських військових про відведення танків Abrams з передової частково через широке використання Росією безпілотників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже сотня бойових зіткнень за добу – Генштаб повідомив про ситуацію на фронті

Разом з тим українські оператори безпілотників розповіли Washington Post, що кількість дронів, які використовують як російські, так і українські сили, зробила поле бою “майже прозорим”. За їх словами, до сотні російських і українських розвідувальних і ударних безпілотників можуть діяти одночасно в радіусі 10 кілометрів.

“Будь-яка бронетехніка, яку російські або українські сили можуть виставити на фронті, видима для розвідувальних безпілотників одна одній. Тому українські війська, ймовірно, приділяють першочергову увагу захисту обмеженої кількості танків Abrams, які у них є на озброєнні. Будь-яка бронетехніка на полі бою без активного захисту та систем протидії безпілотникам є дуже вразливою до ударів ворожих безпілотників, артилерії та протитанкових керованих ракет”, – йдеться у публікації.

Видання Associated Press з посиланням на власні джерела повідомило, що українське командування змінює тактику використання танків Abrams M1A1. Їх переміщують з фронту через суттєву загрозу від російських безпілотників.

Україна мала 31 танк Abrams, які надали США. Вартість кожного – близько $10 млн. За інформацією джерел видання, п’ять із 31 танка вже втрачено.

Read Previous

🔥Дрони РОЗНЕСЛИ завод та аеродром ПУТІНА! Ці вибухи РОЗБУДИЛИ росіян, кошмарна ніч для РФ

Read Next

Союзники отямилися, ухилянти попливли в Україну

Most Popular