“Вистояли 2014-го, зможемо й тепер”

Понад 5 тис. харків’ян 5 лютого вийшли в центр міста на Марш єдності. Протестували проти агресії Росії.

 Кажуть, що Харків здамо, каже волонтерка Марина Ворона. Ніколи! Ми Україна. Тут народилися, тут живуть наші діти. Не будемо тікати. Будуватимемо Європу тут.

Учасники йшли центральними вулицями міста, вигукували патріотичні гасла. Всередині колони несли 100-метровий синьо-жовтий прапор. На майдані Свободи заспівали гімн України.

 Не треба нам Росії. Не хочемо ніяких окупантів. Це наш дім наші правила, говорить пенсіонерка Ірина ­Гаєва.

Міжнародний марш єдності за Україну провели 6 лютого в Києві. Майже 200 людей із США, Канади, Німеччини, Ірландії, Великої Британії, Швеції пройшли від пам’ятника Тарасові Шевченку до майдану Незалежності. В руках несли прапори своїх держав та України.

 Настав час міжнародній спільноті показати нашу солідарність перед російською агресією. Повна підтримка України, кажуть організатори маршу.

Відеозвернення до російського президента Володимира Путіна записали одесити. Заявили, що готові захищати своє місто зі зброєю в руках.

 Одеса завжди славилася різноманіттям національностей і гостинністю. Але лише для тих, хто приходить до нас із миром, говорить активіст 28-річний Дем’ян Ганул. Одесити захищали свої будинки від німецьких нацистів 81 рік тому. Ми вистояли 2014-го перед російськими солдатами, які розв’язали війну на українській землі. Зможемо й тепер. Ми всі станемо пліч-о-пліч проти окупантів, і байдуже, якою мовою говоримо та в яку церкву ходимо.

Росія почала збирати свої війська біля кордонів України з осені 2021-го. Представники США та країн Заходу припускають, що Москва готується до вторг­нення. Президент Володимир Зеленський заявив, що під приводом захис­ту російськомовного населення Росія може спробувати захопити деякі території України, зокрема, Харків.

Read Previous

Показали наслідки урагану Батсірай, який забрав життя 80 людей

Read Next

Росія може створити в Україні енергетичну та продовольчу кризи

Most Popular