Тиску на Росію недостатньо, Україні потрібні гарантії безпеки – Зеленський

Нам потрібні чіткі гарантії безпеки. І вони в нас будуть.

“Я сьогодні звернувся із закликом до членів НАТО знайти такий формат рішень, який передбачав би повноцінну участь України в нашій спільній європейській архітектурі безпеки. Закликав держави НАТО прискорити постачання систем протиракетної оборони для України та значно посилити тиск на державу-терориста”, – заявив президент України Володимир Зеленський у черговому зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Захід підтримує, але не всім” експосол США сказав, що потрібно ЗСУ

Тиску на Росію недостатньо. Про це свідчать масовані ракетні удари, які Росія завдає по Україні.

“Одна з цих ракет, надзвукова протикорабельна ракета “Онікс”, зруйнувала звичайну п’ятиповерхівку у Миколаєві. Розбір завалів тривав протягом дня. Станом на цей час відомо про п’ятьох загиблих. А ще удар по Очакову, по Дніпру, продовжилися російські обстріли на Харківщині, в Сумській області, також на Донбасі. Лисичанськ, Авдіївка, громади на Бахмутському напрямку ситуація там залишається наджорсткою, дуже тяжкою”, – сказав Зеленський.

Нинішній саміт НАТО – особливий. Це саміт трансформації.

“Альянс змінює свою стратегію у відповідь на агресивну антиєвропейську політику Росії та російську війну проти нашої держави. Очевидно, що гарантувати безпеку у Європі в таких умовах неможливо без нашої держави. І ми зробимо все, щоб ця очевидність була трансформована в конкретні рішення для України, для Альянсу”, – додав президент.

НАТО затвердило пакет допомоги Україні. Він містить прискорення постачання нелетального обладнання, посилення кіберзахисту та модернізацію оборонної промисловості. Україна очікує на системи ППО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ наголосив, що Україна може розраховувати на підтримку Альянсу стільки, скільки це потрібно.

Позаторік Україна здобула статус партнера розширених можливостей НАТО.

Read Previous

Проєкт нового літака «Мрія» обговорили з мільярдером Бренсоном

Read Next

Окупанти разом з ФСБ захопили Херсонобленерго

Most Popular