Катування українських військових: Генпрокурор Костін зробив жорстку заяву

Російські окупанти, які причетні до звірств над українськими військовими, будуть встановлені та притягнуті до відповідальності.

Це стане головним завданням Генпрокуратури, йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора у Telegram-каналі.

“Наджорсткі звірства стали візитівкою російської армії. Катування та жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими є одним з найпоширеніших видів воєнних злочинів, які вчиняють російські військові на нашій землі”, – наголосив Костін.

Він згадав про відео, на якому окупанти жорстоко знущаються над полоненим українським воїном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Це образа всього людства” у Конгресі США відреагували на катування українського захисника

“Останній випадок, відео якого широко поширювалося у соціальних мережах, перевищив своєю жорстокістю всі межі людської уяви. Ми побачили нелюдське поводження з військовополоненим у формі Збройних Сил України з боку окупантів від якого здригнулися навіть прокурори та слідчі, які мають досвід розслідування жорстоких вбивств та катувань”, – наголосив Костін.

Він повідомив, що за його дорученням прокурори вже розпочали досудове розслідування. Розслідування здійснюватиме Головне слідче управління Служби безпеки України.

“Паралельно прокурорами були надіслані термінові запити до Служби зовнішньої розвідки та Головного управління розвідки Міністерства оборони, надані відповідні доручення оперативним підрозділам Національної поліції та Служби безпеки України з метою встановлення всіх обставин події та причетних осіб”, – заявив Костін.

28 липня російські канали поширили відео знущань з українського військовополоненого. Захисника двоє російських окупантів скалічили: провели кастрацію канцелярським ножем. Прокурори розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку “Азов”, які перебували в колонії в окупованій Оленівці.

Внаслідок обстрілу більше 50 осіб загинули й 130 поранені. Почалося досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни.

Read Previous

Українські захисники похвалилися успіхами на півдні

Read Next

Смертельна негода в Ірані уже забрала понад півсотні життів

Most Popular