Українські захисники похвалилися успіхами на півдні

Українські бійці на півдні ліквідували понад 100 російських окупантів, командний пункт і кілька російських складів з боєприпасами.

Авіація ЗСУ завдала сім ударів по ворогу в Херсонському, Снігурівському, Бериславському районах. Також на Миколаївщині ліквідували склад ворожих боєприпасів, повідомляє Оперативне командування “Південь”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Путіна приберуть свої, коли російська армія втратить Херсон” – російський журналіст

Українські захисники за добу знищили: опорний пункт та укріплені підземні укриття ворожих підрозділів у Херсонській та Миколаївській областях; пункт управління батальйонної тактичної групи 34-ї окремої мотострілецької бригади окупантів у Брускинському; 105 окупантів; сім танків Т – 62 і Т-72; гаубицю “Мста-Б”; дві САУ; 17 одиниць броньованої техніки; два склади з боєприпасами.

“Результати вогневого контролю основних транспортних шляхів на окупованих територіях свідчать, що рух по залізничному мосту через річку Дніпро Неможливий”, – йдеться в повідомленні.

Загроза ракетних ударів зберігається. Напоготові до дій знаходяться два ворожих ракетних і два великих десантних кораблів.

Україна має перевагу над ворогом на південному фронті біля Херсону. Натомість Росія намагається посилити свої позиції.

У Пентагоні вважають, що Україна досягла такого рівня оборони, який дозволяє тримати армію Росію у глухому куті.

Для цього є багато причин, серед яких – низький бойовий дух російських окупантів, а також величезні втрати на фронті.

“Інша причина може полягати в тому, що українці стали дуже ефективними в пошуку й ліквідації російського командування та управління, а також у знищенні великих обсягів російської техніки”, – кажуть у Пентагоні.

Read Previous

Зброя і самозахист: ведучі Хамайко і Шовкопляс пройшли тренінг військової підготовки

Read Next

Катування українських військових: Генпрокурор Костін зробив жорстку заяву

Most Popular