Абрамович намагається зняти санкції

Російський олігарх 55-річний Роман Абрамович звернувся до Європейського Союзу та британського уряду з проханням зняти з нього санкції. Називає їх непропорційними й заснованими на неправдивих свідченнях його зв’язків із лідером окупантів Володимиром Путіним. Адвокати Абрамовича доводять, що у Великій Британії за 20 років він заплатив 1,75 млрд фунтів податків більше, ніж у Росії.

“Оскільки наш клієнт є одним із 25 найбільших платників податків у Британії, недоцільно розглядати його як спонсора режиму Путіна. Його сімейний офіс розташовано в Лондоні. У “Челсі” й інших компаніях праце­влаштовано понад тисячу людей. Він ніколи не підтримував путінську політику по відношенню до України. Статки заробив ще до приходу Путіна до влади”, йдеться у зверненні адвокатів.

Абрамович вивіз зі Сполучених Штатів Америки два літаки без ліцензії. Спробував заявити, що вони належать його дітям. Але слідчі з’ясували, що це брехня. Один літак тримають у Дубаї. Другий у Москві. У США хочуть їх конфіскувати.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну статки олігарха зменшилися вдвічі з 12 до 6 млрд фунтів. У травні футбольний клуб “Челсі” продали за 2,24 млрд фунтів. Абрамович нічого з цієї угоди не отримав. Телекомунікаційну компанію “Трюфон” продав німецьким бізнесменам за 1 фунт. У Британії заморозили його нерухомість 42 квартири для працівників “Челсі”, маєток вартістю 120 млн фунтів, 17 комерційних будівель і ділянку в Лондоні. У пентхаусі встановив броньовані вікна. Також володів яхтами, літаками, гелікоптерами й дорогими автомобілями. У столиці Ізраїлю Тель- Авіві Абрамовичу належить готель. Має нерухомість на лижному курорті в Колорадо, США, та Франції.

 Дещо друг Путіна намагався приховати, записував на родичів через кіпрські офшори, каже розслідувач Джеремі Пейтон. Наше завдання не дати йому втекти від відповідальності. Це найменше, що можемо зробити для постраждалих від безумної несправедливої агресії.

Абрамович потрапив під санкції за довгий і близький зв’язок із Путіним, а також привілейований доступ до нього.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”

Read Previous

Вчені встановили новий факт про пращурів людей

Read Next

Ботулізм змінює тембр голосу

Most Popular