США вивчають, яке озброєння буде найбільш ефективним для ЗСУ – Блінкен

Держсекретар США Ентоні Блінкен ухильно відреагував на запитання про надання Україні винищувачів.

Йде “процес, що розвивається”, заявив він на спільній пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні, інформує Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна обговорює із США “важливі заходи” до роковин великої війни

США “продовжуватимуть робити висновки про те, що потрібно Україні” та яке озброєння “може бути найбільш ефективним у використанні”.

“Життєво важливим є не просто конкретна система озброєння чи обладнання. Не менш важливою є здатність українців ефективно її використовувати. Це вимагає, в деяких випадках, серйозної підготовки. Все це потрібно об’єднати в єдину цілісну стратегію”, сказав він.

Зупинити війну сьогодні може лише Росія. Поки цього не сталось, США допомагатиме Україні боротися з окупантами, заявив Блінкен.

Він наголосив, що 13-й пакет допомоги забезпечить Україну сотнями додаткових броньованих машин, включаючи бронетранспортери Stryker, бойові машини піхоти Bradley, транспортні засоби із захистом від мін та засідок та багатоцільові колісні транспортні засоби високої мобільності. Крім того, пакет включає додаткову підтримку протиповітряної оборони України.

Read Previous

🔴 ФЕЙГИН & ПИОНТКОВСКИЙ | Итоги ТРИУМФАЛЬНОГО визита Зеленского в Лондон

Read Next

Як надати першу медичну допомогу тваринам: п’ять основних правил

Most Popular