РФ передала Білорусі “Іскандери” та будує сховище для тактичної ядерної зброї

Росія передала Білорусі ракети “Іскандер” і вже будує на території сусідньої держави сховища для тактичної ядерної зброї.

Таким способом РФ нібито хоче домогтися “безпеки Союзної держави”. Про це заявив постпред РФ на Раді Безпеки ООН Василь Небензя, пише Obozrevatel.

Небензя аргументував такий вчинок Кремля тим, що “США розмістили в Європі 100-150 тактичних ядерних бомб”.

При цьому він не зміг підтвердити свої слова джерелом даних, але припустив, що бомби нібито розташовані в Нідерландах, Бельгії, Італії, Німеччині та Туреччині.

“На тлі відкрито декларованого прагнення НАТО завдати Росії стратегічної поразки очевидно, що такі дії вимагають від нас вжиття всіх необхідних кроків у відповідь, зокрема у військовій сфері для забезпечення безпеки Союзної держави Росії і Білорусі”, зазначив заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН попередили про найвищий ризик застосування ядерної зброї

За його словами, саме в цьому напрямку йдуть озвучені президентом РФ Володимиром Путіним заходи, “які так налякали режим президента України Володимира Зеленського та західних партнерів”.

“Чи ви всерйоз розраховували на те, що ми не будемо належно реагувати на ваші провокаційні агресивні дії?” видав Небензя.

Він наголосив, що рішення про розміщення Росією тактичної ядерної зброї в Білорусі не порушує міжнародних зобов’язань.

“Йдеться про передачу Республіці Білорусь оперативно-тактичного ракетного комплексу “Іскандер-М”, переобладнання літаків білоруських ВПС та навчання екіпажів, будівництво спеціального сховища для тактичної ядерної зброї на території Білорусі”, заявив Небензя.

Постпред Білорусі Валентин Рибаков підтримав позицію колеги з держави-терориста.

Він підтвердив навчання російською стороною білоруських пілотів та можливе розміщення тактичних ядерних боєзарядів на території Білорусі, заявивши, що ці кроки “є винятковою та вимушеною реакцією на загрози нацбезпеці”.

25 березня президент РФ Володимир Путін заявив про зведення сховища для тактичної ядерної зброї на території Білорусі.

Його будівництво нібито закінчиться 1 липня 2023 року. За словами диктатора, його білоруський колега Олександр Лукашенко “давно ставить питання про те, щоб розмістити на території Білорусі російську тактичну ядерну зброю”.

У МЗС України зазначили, що заяви Росії про ядерну зброю на території Білорусі чергова провокація злочинного путінського режиму.

Read Previous

Три країни виступили проти головування Росії у Радбезі ООН

Read Next

Чи можуть посадити Дональда Трампа

Most Popular