Росіяни намагаються погіршити ситуацію після підриву Каховської ГЕС – Зеленський

Російські терористи абсолютно свідомо намагаються погіршити ситуацію, яку вони спричинили підривом Каховської гідроелектростанції.

Вони продовжують обстрілювати Херсон і громади області, які вже затоплені. Обстрілюють навіть точки евакуації, кинули людей напризволяще, повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, пише Gazeta.ua.

“Це є таким проявом зла, на яке, мабуть, жодні терористи у світі, окрім російських, не йшли. Немає зараз у світі тих, хто не побачив би, що Росією керують нелюди. Нелюди, які особисто і є найбільшою катастрофою на планеті сьогодні”, розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинити потоп Україна може за два місяці

Зеленський заявив, що разом з партнерами треба зробити все, щоб світ довів, що вміє справлятись із такими катастрофами, із такими терористам.

Він також повідомив, що влада на місцях повинна зробити все, щоби забезпечити людей питною водою. Рішення є, ресурси є, гроші є, сказав президент.

Каховське водосховище перетворилося на могилу для мільйонів живих істот.

Зеленський закликав представників світової екологічної спільноти консолідувати світ, щоб Росія понесла відповідальність за екоцид, а Україна не залишилася наодинці з цією трагедією.

Цей російський злочин екоциду найбільший за десятиліття у Європі. Більш ніж у 30 населених пунктах життя зламано, для сотень тисяч людей у багатьох містах та селах значно ускладнено доступ до питної води, розповів президент.

Read Previous

Вода в Херсонській області відступила вже на шість сантиметрів – ОВА

Read Next

В Конгресі США заявили, що не вірять заявам РФ щодо підриву Каховської ГЕС

Most Popular