Чому США по-різному захищають Україну та Ізраїль: у Держдепі пояснили

У Держдепартаменті Сполучених Штатів Америки розповіли, чому США та їхні партнери успішно та скоординовано захищали Ізраїль проти атак дронів та ракет, але не роблять цього для України.

За словами речника Держдепу Метью Міллера, США “віддані допомозі Україні з першого дня”. Його цитує “Голос Америки”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Допомога США є життєво важливою для ЗСУ”: аналітики прогнозують великий наступ РФ

“Якщо подивитись на наші зобов’язання щодо України, вони включають протиракетну оборону, щоб дозволити українським військовим збивати безпілотники та ракети та відбивати напади на українців. Адміністрація надає системи озброєння на мільярди доларів. І це не тільки американські системи озброєння. Ми працювали над тим, щоб отримати системи протиповітряної оборони з усього світу, щоб допомогти захистити український народ від атак Росії”, – сказав Міллер.

Водночас він не погодився із логікою порівняння захисту України та Ізраїлю.

“Ми віддані допомозі Україні з першого дня. І те, що ми робили, підтверджує це. Коли подивитись на міжнародну коаліцію, яку ми зібрали для відповіді на агресію Росії, коли подивитись на санкції та системи експортного контролю, подивитись на забезпечення систем озброєння. Я вважаю, що передумова цього питання трохи абсурдна, тому що вона не відповідає нашій реальності, коли йдеться про підтримку українського народу та українських військових”, – зазначив речник.

У Сполучених Штатах відбулось засідання фракції республіканців у Палаті представників, на якому обговорювався пакет надання допомоги Україні.

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон винесе на голосування окремі законопроєкти щодо надання допомоги Україні та Ізраїлю.

Read Previous

Розвідники знищили ЗРК ворога – потужне відео

Read Next

Нарешті! УДАРИ по глибокому тилу РФ. ПОТУЖНА допомога від НОРВЕГІЇ. АВІАЕКСПЕРТ назвав цілі для F-16

Most Popular