Не дивіться у дзеркала і тримайте сни у таємниці: що варто знати про цей день

17 квітня, в православному календарі день пам’яті священномученика Симеона, єпископа Перського.

Священномученик Симеон був єпископом Перським у IV столітті за часів правління царя Сапора. Він жив у період, коли християни зазнавали гонінь. Симеон був затриманий імператором, який звинуватив його у розпалюванні ворожнечі між греками та персами. Єпископу запропонували відректися від своєї віри та поклонятися язичникам, але він відмовився. Через свою непохитну віру Симеон був кинутий до темниці, а згодом стратили разом із іншими християнами.

Прикмети

Бджоли не вилітають з вуликів – буде спекотна погода.

Багато бджіл на фруктових деревах – до урожаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В який день пекти паску та фарбувати яйця до Великодня

На вільсі сережки – чекайте на великий урожай вівса.

Що не можна робити, а що треба

Якщо побачите в ніч проти 17 квітня поганий сон, не можна нікому про нього розповідати. Інакше все побачене здійсниться. Не варто милуватися своїм відображенням в дзеркалі. Це може принести жінкам втрату краси, а чоловікам – неприємності.

Цього дня добре з’їсти хоча б ложку меду, то це допоможе отримати міцне здоров’я, наверне до оселі добробут, а до гаманця – гроші.

Святкування Вербної неділі завжди відзначають за сім днів до Великодня, який святкуємо 5 травня. А значить Вербну неділю відзначаємо 28 квітня. Це свято називають ще Вхід Господній в Єрусалим.

В цей день віряни йдуть до храмів і освячують вербові гілочки. Gazeta.ua розповість про традиції цього дня, що заборонено робити, а що дозволено.

Read Previous

Росіяни просунулися в Очеретине – DeepState

Read Next

❗СВІТАН: Без США перемоги НЕ БУДЕ! НОВА ракета на 1000 км. ПОТУЖНІ вибухи у БРЯНСЬКУ!

Most Popular