У Миколаєві повністю припинили водопостачання: що сталося

У Миколаєві повністю припинили водопостачання через аварію на водозаборі.

Аварія сталася не у результаті бойових дій, тому місто зробить усе можливе, щоб якомога швидше відновити водопостачання, повідомив Миколаївводоканал.

“На водозаборі з Дніпро-Бузького лиману сталася аварія, а тому в місто подаватися вода взагалі не буде. Скільки часу знадобиться для проведення ремонтних робіт? Зараз з цим питанням визначаються фахівці. Найшвидше, що на ремонт знадобиться не один день”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім оцінив загрозу наступу РФ на Миколаїв

12 квітня Миколаїв залишився без централізованого водопостачання після пошкодження водогону обстрілом російських окупантів. В середині травня його частково відновили: у квартири миколаївців почали подавати технічну воду, яка має багаторазове перевищення норми солоності та жорсткості.

Кабмін виділив Миколаєву для відновлення централізованого водопостачання 56 млн грн. Гроші, які уряд виділив для Миколаєва за програмою “Питна вода”, вже частково витрачено на облаштування свердловин. З них береться питна вода, але її недостатньо, щоб заповнити водогін. Тому її доводиться розвозити споживачам, у цьому допомагають волонтери.

Найкраща перспектива повного відновлення централізованого водопостачання у місті Миколаєві це відвоювати у російських загарбників територію Херсонщини, по якій іде водогін із Дніпра. Всі інші способи можливі лише в середній перспективі, заявляв на початку липня голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Read Previous

Порізала вени – як російські жінки “повертають” чоловіків з війни

Read Next

Кабмін розширив можливості для ветеранського підприємництва

Most Popular