У ЗСУ пояснили, що може призупинити атаки окупантів під Бахмутом

На Бахмутському напрямку в Донецькій області тривають важкі бої. Окупанти намагаються атакувати, проте Збройні сили України не дають їм прорвати оборону.

Водночас на перебіг боїв може суттєво вплинути погіршення погодних умов. Імовірно, наступальний рух обох сторін на сході дещо сповільниться. Про це розповів речник Східного угрупування військ Сергій Череватий в телемарафоні “Єдині новини” 26 листопада, передає Gazeta.ua.

Череватий пояснив, що при погіршенні погодних умов спочатку не зможе пересуватися полями та деякими дорогами колісна техніка. Йдеться про БТР, автомобільну техніку, яка підвозить боєприпаси. Надалі важко буде пересуватися і гусеничній техніці танкам і БМП, які є ключовим озброєнням на полі бою під час атак.

“Безперечно, якщо будуть великі дощі, туман та сльота, це дуже сильно пригальмує атакувальні дії будь-якої сторони. Відповідно на Бахмутському та Авдіївському напрямку це призупинить атаки росіян… Безсумнівно, це (погіршення погодних умов. Gazeta.ua) може вплинути і дуже серйозно на хід бойових дій, заявив Череватий.

За його словами, під Бахмутом може в середньому відбуватися до 200 обстрілів за добу: як військових позицій, так і самого міста. Бахмут і Авдіївський напрямок залишаються для російських військ пріоритетними.

Речник запевнив, що ЗСУ та українську військове командування спостерігають за всіма перегрупуваннями окупантів. І як показує попередня практика бойових дій, ЗСУ зазвичай встигають запобігти діям ворога та швидше завдати йому удару.

“Попри погодні умови, те, що іноді доводиться бути по коліна в воді, наші воїни тримають оборону, не дають прорвати її”, наголосив Череватий.

Доповнюється…

Read Previous

Який вигляд мають “Пункти незламності” в Києві та що з ними не так

Read Next

Росіяни п’ять разів за день обстріляли Херсон – є загиблий

Most Popular